Ανάσα για τη μεταφορά των μαθητών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-14, 14:33:51
Ανάσα για τη μεταφορά των μαθητών

Παρατείνεται η σύμβαση με την Περιφέρεια έως 28 Φεβρουαρίου

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η σύμβαση με την Περιφέρεια για την μεταφορά των μαθητών, δίνοντας έτσι ανάσα στο Δήμο Αλμυρού, ο οποίος μετά τους διαγωνισμούς που έκανε δεν είχε κατακυρώσει τα δρομολόγια σε αναδόχους. Η ενημέρωση έγινε στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κώστα Παπαδογιάννη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, οπότε και του ανακοινώθηκε πως παρατείνεται η παλιά σύμβαση μεταφοράς των μαθητών με ταξί με τις τιμές που ίσχυαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου, οπότε και έληγε.

Πρόκειται για τιμές που κρίνονται ως συμφέρουσες από τους ιδιοκτήτες ταξί, με τις νέες τιμές δεν είχε προσέλθει κανένας, και πλέον η κατάσταση εξομαλύνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη ο κ. Παπαδογιάννης ανέμενε να φτάσει στο Δήμο νέα διευκρινιστική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα προβλέπονται αναπροσαρμογές δελεαστικές προς τα πάνω στα τιμολόγια μεταφοράς έτσι ώστε για την μεταφορά των μαθητών με ταξί από το Φεβρουάριο και μετά να προσέλθουν ενδιαφερόμενοι στο Δήμο.

Ειδικότερα με το νέο Νόμο οι ιδιοκτήτες ταξί που θα αναλάμβαναν το έργο της μεταφοράς των μαθητών θα λάμβαναν αποζημίωση μόνο για το δρομολόγιο που θα έκαναν από τη στιγμή που θα επιβίβαζαν μαθητές και όχι από το σημείο που θα ξεκινούσαν. Για το λόγο αυτό, οι ταξιτζήδες είχαν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς. Ωστόσο με τις νέες διευκρινίσεις ο υπολογισμός αλλάζει ώστε να προσελκυσθούν ενδιαφερόμενοι.

Τονίζεται πως αυτή τη στιγμή στον ενιαίο Δήμο Αλμυρού μεταφέρονται καθημερινά 58 παιδιά με ταξί, ενώ συνολικά μεταφέρονται 415 μαθητές με κάθε μεταφορικό μέσο.

Περικοπές στο Ειδικό Σχολείο

Χωρίς λογοθεραπευτή και φυσιοθεραπευτή έχει μείνει το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, τόσο το Δημοτικό, όσο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) τη στιγμή που και στις δύο βαθμίδες του Ειδικού Σχολείου φοιτούν 14 παιδιά και είναι 4θέσιο.

Την ίδια στιγμή πρόβλημα προκύπτει με τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και με τη μεταφορά τους καθώς μέχρι και το Φεβρουάριο μπορεί να έχει λυθεί το ζήτημα, ωστόσο από το Μάρτιο και μετά είναι αμφίβολο το τι θα γίνει και αν θα μπορέσουν τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του Ειδικού Σχολείου. Ήδη το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο του Σχολείου παίρνει τα παιδιά του Αλμυρού και τα μεταφέρει, τόσο το πρωί, όσο και το μεσημέρι με το πέρας των μαθημάτων.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν το περασμένο τρίμηνο για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες ενός ειδικού Σχολείου είναι ελάχιστες καθώς άγγιξαν τα 3.000 ευρώ και το μεγαλύτερο ποσό διατέθηκε για πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=