ΑΛΜΥΡΟΣ

Επαφές για κοινωνικό παντοπωλείο στον Αλμυρό

επαφές-για-κοινωνικό-παντοπωλείο-στο-396269

Αδιάφοροι να συμβάλλουν στο στήσιμο και τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Αλμυρό εμφανίζονται οι περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής, όπως προκύπτει από τις διερευνητικές επαφές που είχε μαζί τους ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού Γιάννης Καρατσώκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Η ιδέα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει πέσει στο τραπέζι πριν από τις γιορτές ακόμα, ωστόσο μέσα στο διάστημα των Χριστουγέννων η ανάγκη υλοποίησής του προέβαλε επιτακτικότερη. «Από το Κοινωνικό Καλάθι μοιράσαμε 160 κιβώτια στον Αλμυρό και άλλα 60 στην υπόλοιπη περιοχή, που σημαίνει ότι 220 άνθρωποι, και φυσικά εξαιρέστε όσους ντράπηκαν να έρθουν, έχουν ανάγκη από τα είδη πρώτης ανάγκης», αναφέρει ο κ. Καρατσώκης και προσθέτει πως «ξέραμε ότι το πρόβλημα με τους άπορους και τους ανέργους διογκώνεται, ωστόσο τώρα το είδαμε ζωντανό μπροστά μας».

Σύμφωνα με μια πρόχειρη οικονομική μελέτη που έχει κάνει ο ίδιος μετά και από επαφές με άλλα Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, για τον Αλμυρό υπολογίζεται πως για να εξυπηρετούνται όλες οι οικογένειες που έχουν ανάγκη χρειάζονται στα ράφια του Παντοπωλείου προϊόντα που θα αγγίζουν τις 120.000 ευρώ το χρόνο.

«Αν υπολογίσουμε ότι μιλάμε για 100 οικογένειες χοντρικά και τις χωρίσουμε σε κλίμακες των 100 – 200 – 300 κ.λ.π. ευρώ ανάλογα με τα μέλη που έχει η κάθε οικογένεια προκύπτει ένα κόστος των 150 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα, 15.000 ευρώ δηλαδή το μήνα και 150.000 ευρώ το χρόνο. Εγώ λέω 120.000 ευρώ για να μην τρομάζουν», σημειώνει ο Πρόεδρος.

Για το λόγο αυτό, μετά βέβαια και από συνεννόηση που είχε με τον Δήμο Αλμυρού, το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε διερευνητικές επαφές με επαγγελματίες της περιοχής ώστε να διαπιστώσει αν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια «στάνταρ» ποσότητα ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Θα πρέπει να λειτουργήσει οργανωμένα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συμβολή και την προσφορά των καταστημάτων γιατί οι ιδιώτες είναι λογικό πως δεν θα φέρνουν πάντα την ίδια ποσότητα», σημειώνει και προσθέτει πως μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των επαγγελματιών ήταν ελάχιστο.

«Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε με αριθμούς, τότε μπορώ να πω ότι από τα 120.000 ευρώ που χρειάζονται έχουμε συγκεντρώσει τα 40.000 ευρώ που είναι ένα πολύ μικρό ποσό» διευκρινίζει ο κ. Καρατσώκης, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που γίνεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου