ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναγκαία η παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες ζώων

αναγκαία-η-παροχή-κινήτρων-στους-ιδιο-15756

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Αλμυρού

Το θέμα των αδέσποτων ζώων στον δήμο Αλμυρού είναι μείζον και απασχόλησε και την Επιτροπή Διαβούλευσης που συγκροτήθηκε σε συνεδρίαση την περασμένη Δευτέρα. Η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν με αφορμή αίτημα του Χρήστου Καραζούπη μέλους της Επιτροπής και εκπροσώπου της Εν Δράσει.

Ο κ. Καραζούπης εισηγήθηκε να υποβληθεί πρόταση για δημιουργία διαδημοτικού κοινοκομείου και να χορηγηθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ζώων για την τήρηση της νομοθεσίας. Αναλυτικά πρότεινε να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες των ζώων να στειρώνουν τα ζώα τους με τη μείωση των δημοτικών τελών. Επίσης αντίστοιχο μέτρο να ληφθεί σε όσους υιοθετούν ζώο από το καταφύγιο.

Ο ίδιος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των εσόδων του Δήμου από τα τέλη των πολιτών που αφορούν στα αδέσποτα ζώα για την προμήθεια μέσων και εξοπλισμού για τη φροντίδα την περίθαλψη και τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη στελέχωση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Ακόμη,επισήμανε την ανάγκηενημερωτικής καμπάνιας στους μαθητές σχολείων και τους πολίτες ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση.

«Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών του και αυτό αποτελεί κομμάτι της διαβίωσης. Άρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του μαζί προφανώς και με το αντίστοιχο υπουργείο. Κρίνετε επιτακτική ανάγκη ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίσουντο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις είναι ελαχίστου ή μηδενικού κόστους αλλά χρειάζεται να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα εθελοντών η οποία σε συνεργασία με τον δήμο θα υλοποιεί τις προτάσεις των δημοτών», ανέφερε. Επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι γνωμοδοτικού περιεχομένου.

Πεζοδρομήσεις οδών

Η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε ακόμη, να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να λάβει μέτρα για πεζοδρόμηση οδών προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλατών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κεντρική πλατεία όπου τα καταστήματα έχουν προχωρήσει στην εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου της καραντίνας με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ασφυκτική.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραζούπης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να γίνει πεζοδρόμηση της πλατείας στο ύψος των οδών Β. Κωνσταντίνου με Μυρμιδόνων, Οθρυος με Αθηνών, Αγοράς με Αθηνάς και να γίνει επέκταση της πεζοδρόμησης στην οδό Ερμού με Αθηνάς. «Στη νότια πλευρά της πλατείας αντί αυτών των ανεξήγητων και επικίνδυνων σχισμών – παγίδων, να κατασκευασθεί μία υπαίθρια σκακιέρα και στα παγκάκια κάτω από τις πέργκολες να στηθούν υπαίθρια – επιτραπέζια παιγνίδια (σκάκι, τριάρα, εννιάρα κ.λπ.) όπως υπάρχουν αυτά σ’ όλα τα πάρκα και πλατείες στις ευρωπαϊκές πόλεις, για την διασκέδαση μικρών και μεγάλων», είπε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου