«Άθληση για όλους» στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-13, 20:12:01
«Άθληση για όλους» στον Αλμυρό

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στο Δήμο Αλμυρού τα προγράμματα «Άθλησης για όλους». Πέντε εγκρίθηκαν συνολικά για τον ενιαίο Δήμο εκ των οποίων τα τρία αφορούν σε παιδιά και τα δύο σε γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Παπαδογιάννη τα έγγραφα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες στο Δήμο και ακόμα δεν υπάρχουν οι σχετικές διευκρινίσεις ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες πρόσληψης των γυμναστών καθώς ο Δήμος ούτως ή άλλως είχε σκοπό να προβεί στην πρόσληψη γυμναστών με 5μηνες συμβάσεις.

Τονίζεται πως τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ενώ εκτός των προαναφερόμενων πέντε προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση άθλησης για όλους με τίτλο «Ο γύρος της πόλης».

Ο Δήμος θα πρέπει για την υλοποίηση της τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την εκδήλωση να στείλει στο τμήμα Παρακολούθησης και Ελέγχου την προκήρυξη της εκδήλωσης όπου θα αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία υλοποίησης καθώς και το πρόγραμμα αυτής και στο τμήμα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Ε.Γ.Δ.Α., αναλυτικό προϋπολογισμό προκειμένου το τμήμα να προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης χρηματοδότησης της εκδήλωσης.

Συνολικά κάθε εβδομάδα θα υλοποιούνται 15 ώρες αθλητικών προγραμμάτων, αφού για κάθε πρόγραμμα αντιστοιχούν τρεις ώρες εβδομαδιαίως ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι υπόλοιποι κατάλληλοι χώροι όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, προκειμένου να εξυπηρετείται ο πληθυσμός.

Για προγράμματα που θα δώσουν νέες δυνατότητες για αθλητική δραστηριότητα των δημοτών έκανε λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε πως «είναι ένας τρόπος να διευρύνουν οι δημότες τις ευκαιρίες ψυχαγωγίας αλλά και να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής μέσω της άσκησης».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα εν λόγω προγράμματα θα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών ενώ άμεσα ο Δήμος θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Αλίκη Φωτιάδου

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=