ΑΛΜΥΡΟΣ

Χαλαρή η τουριστική κίνηση στον Αλμυρό

χαλαρή-η-τουριστική-κίνηση-στον-αλμυρ-24129

Αχίλλειο, Πτελεός, Αμαλιάπολη δουλεύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα

Μειωμένη για την εποχή είναι η τουριστική κίνηση στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Αλμυρού. Η εστίαση σε Αχίλλειο, Πτελεό, Αμαλιάπολη δουλεύει μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι άδεια. Τα κότερα αραγμένα.

Στο Αχίλλειο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα δρομολόγια για Σκιάθο. Ο τοπικός σύμβουλος Γεώργιος Μαρκάκης είπε ότι «κανονικά αυτή την περίοδο είχαμε πολλούς επισκέπτες από Κατερίνη που είχαν απώτερο προορισμό τους το νησί του Παπαδιαμάντη».

Ο ιδιώτης που κάνει τα δρομολόγια ευελπιστεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Την ίδια στιγμή δεν δουλεύουν ούτε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη οι ενοικιάσεις των οποίων ξεκινούσαν από τον Μάιο. Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους λένε ότι περιμένουν κίνηση το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις. Εχουμε τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας σταθερά κάθε χρόνο και εκεί ποντάρουμε», τονίζει ο ίδιος.

Στο Αχίλλειο υπάρχει κίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα εδώ και δεκαπέντε μέρες. «Είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα. Οι επισκέπτες μας που είναι από ολόκληρη τη Θεσσαλία κάνουν μονοήμερες εκδρομές, το πολύ διήμερες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στο Πηγάδι Πτελεού. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης λέει ότι ο κόσμος άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει λίγη κίνηση αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα. Ξένους τουρίστες δεν έχουμε παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο είχαμε αρκετούς Γερμανούς και Αυστριακούς. Επίσης δεν έχουν φανεί ακόμη οι Αγγλοι που συνήθως έρχονται με κότερα. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά», λέει ο ίδιος.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν έχουν καν ξεκινήσει να λειτουργούν, καθώς προετοιμάζονται για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Μόνο τα μαγαζάκια της εστίασης δουλεύουν και αυτά δεν έχουν ικανοποιητική κίνηση. Ισως από τον επόμενο μήνα η εικόνα που υπάρχει να αλλάξει. Συνήθως έχουμε πολλούς παραθεριστές από Λαμία, Φάρσαλα, Λάρισα και Καρδίτσα», τόνισε ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες σκέφτονται ότι σε αυτή την εικόνα συμβάλλει και το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει ακόμη τα σχολεία και συνεχίζονται οι πανελλήνιες. Η πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζωή Τηγανοπούλου λέει ότι οι ντόπιοι βλέπουν διαφορά στην κίνηση μόνο τις Κυριακές. «Καθημερινά δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέρω αν αργότερα θα αλλάξει κάτι. Ο Ιούνιος δεν είχε πάντοτε αρκετό κόσμο αλλά φέτος τα πράγματα είναι ιδιαίτερα πεσμένα», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου