Εκατό άποροι στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-11, 12:40:11
Εκατό άποροι στον Αλμυρό

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν την δουλειά τους και κατάφερναν να εξασφαλίσουν έστω τα είδη πρώτης ανάγκης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, σήμερα αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της εκκλησίας. Πάνω από 100 Αλμυριώτες βρίσκουν λίγο φαγητό και ζεστασιά στο σπίτι Γαλήνης Αλμυρού, ενώ χθες ο Δήμος μετέφερε 300 περίπου κιλά τρόφιμα από το Κοινωνικό Καλάθι που δημιουργήθηκε την περίοδο των εορτών για τους απόρους και ανέργους δημότες της ευρύτερης περιοχής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Καταστάσεις και εικόνες άγνωστες μέχρι χθες στον Αλμυρό, που σήμερα ωστόσο αποτελούν κομμάτι μιας θλιβερής καθημερινότητας. Μόλις πριν από δύο μήνες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγραφε πως στο Σπίτι Γαλήνης Αλμυρού βρίσκουν τροφή 60 περίπου Αλμυριώτες και πλέον ο αριθμός ξεπερνάει τα 100 άτομα!

Την ίδια στιγμή εκτός από εκείνους που καταφεύγουν στον Αλμυρό δεκάδες είναι και οι άποροι και άνεργοι που βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό στο Σπίτι Γαλήνης Ευξεινούπολης και στο αντίστοιχο του Αγίου Δημητρίου, ενώ από την Κοινωνική Μέριμνα μοιράζονται άλλες 25 μερίδες σε ηλικιωμένους και άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη και το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την εκκλησία. Συγκεκριμένα ο Δήμος διέθεσε ποσό 7.000 ευρώ στην εκκλησία η οποία και ετοιμάζει το φαγητό και το μοιράζει έπειτα το προσωπικό της Κοινωνικής Μέριμνας.

Την ίδια στιγμή χθες μετά από σχετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας μετέφερε στο Σπίτι Γαλήνης Αλμυρού περίπου 300 κιλά ξηρής τροφής, μακαρόνια, ρύζι κ.α., τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην διάρκεια των εορτών στο πλαίσιο του Κοινωνικού Καλαθιού που υλοποίησε ο Δήμος σε μια προσπάθεια να απαλύνει έστω και για λίγο τον πόνο των άπορων και ανέργων δημοτών…

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπίρα θα δοθούν και άλλα τρόφιμα στην πορεία του έτους, ενώ ήδη γίνονται και συζητήσεις για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο.

Πάντως πρέπει εδώ να αναφερθεί πως σύμφωνα με τους αρμοδίους οι περισσότεροι ντρέπονται να δείξουν ή να παραδεχτούν πως έχουν ανάγκη βοήθειας εξαιτίας του γεγονότος ότι ζουν σε μια μικρή κοινωνία και δεν θέλουν «να δώσουν δικαίωμα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας περιγράφουν η περίπτωση μιας δημότισσας η οποία, επειδή δεν θέλει να καταλάβουν τα παιδιά της ότι δεν έχει χρήματα να αγοράσει φαγητό, πηγαίνει νωρίς στην εκκλησία να πάρει τις μερίδες ώστε να γυρίσει σπίτι και να βάλει το φαγητό στην κατσαρόλα για να φαίνεται πως το έχει μαγειρέψει η ίδια…

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=