ΑΛΜΥΡΟΣ

Δική τους πλατφόρμα αποκτούν οι έμποροι

δική-τους-πλατφόρμα-αποκτούν-οι-έμπορ-37670

Στα τέλη Αυγούστου θα είναι προετοιμασμένοι στο ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας

Δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό χώρο και δημιουργίας e-shop δίνει η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού στον εμπορικό κόσμο της περιοχής στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους επαγγελματίες και να προετοιμάσει τα καταστήματά τους απέναντι σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Μπούντης, λέει ότι η Ενωση έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ψηφιακού χώρου που θα ανήκει στην Ενωση και θα λειτουργεί για τις τοπικές επιχειρήσεις σαν ένα εργαλείο, για να μπορέσουν να προβληθούν περαιτέρω και να διεκδικήσουν το μερίδιο από τις ηλεκτρονικές αγορές που τους αναλογεί.

Η πλατφόρμα αυτή θα απευθύνεται και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια που θα μπορούν επίσης να προβληθούν και να κλείνουν ραντεβού με τους επισκέπτες τους για διαδικτυακές δραστηριότητες.

«Ο βασικός μας στόχος για τη δημιουργία αυτού του ψηφιακού χώρου που έχει κατοχυρώσει ήδη το όνομα almyros –mole.gr είναι να μπορέσουμε μέσα από το κέλυφος της Ενωσης να δώσουμε τη δυνατότητα στους ντόπιους επιχειρηματίες να αποκτήσουν ένα όπλο στα χέρια τους για την επόμενη μέρα.

Είδαμε τις ανάγκες που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις σχετικά με το λιανεμπόριο και τις παροχές υπηρεσίας. Η ψηφιακή επέκταση των φυσικών καταστημάτων είναι απαραίτητη και αναγκαία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την πρωτοβουλία ο εμπορικός κόσμος ανταποκρίνεται. «Δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή. Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήσαμε ενημερωτική ημερίδα στον πολιτιστικό χώρο του δήμου Αλμυρού. Είμαστε σε επαφή με τον κόσμο και ήδη ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής», αναφέρει ο ίδιος.

Η Ενωση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο τα εμπορικά καταστήματα θα μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να ενισχυθούν. «Η πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουλίου οπότε θα αρχίσουν να χτίζονται τα πρώτα ψηφιακά καταστήματα. Εκτιμούμε ότι στα τέλη Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι ενόψει ενός νέου επιδημικού κύματος. Θα έχουμε ιδία γεύση και πιστεύω ότι γρήγορα θα βρούμε τον βηματισμό μας. Θα υπάρξει εύκολη προσαρμογή», σημειώνει.

Επισημαίνεται ότι η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού αποφάσισε τη δημιουργία της πλατφόρμα τον Φεβρουάριο και είχε παρουσιάσει την ιδέα της στην Ελληνική Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Ηταν μία τις πρώτες Ενώσεις πανελλαδικά που είχαν την ιδέα της δημιουργίας ενός market place. Δεν θα παρέχει απλά τεχνική υποστήριξη με την ομάδα που θα συγκροτήσει για παρέμβαση σε 24ωρη βάση. Θα παρέχει και τεχνική κατάρτιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου