ΑΛΜΥΡΟΣ

Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “Ιόλαος“ στον Δήμου Αλμυρού

σχέδιο-αντιμετώπισης-πυρκαγιών-με-τη-41278

Συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμυρού, στο οποίο προήδρευσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Bαγγέλης Χατζηκυριάκος.

O συντονισμός της συνεδρίασης έγινε από την Ιωάννα Χρήστου, Διευθύντρια Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και αρμόδια για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμυρού.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ Αναστάσιος Δεληζήσης, ο διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ Δημήτρης Στεργίου, ο διοικητής του Α/Τ Αλμυρού Αλέξανδρος Σκορδάς, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνας Πυραγός Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μαγνησίας πύραρχος Νικόλαος Μητσογιάννης, ο υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βόλου αντιπύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης Νικόλαος Τσιάτσος, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Αλμυρού Σπύρος Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού Βασίλης Αργυρόπουλος και η διευθύντρια Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, Αικατερίνη Αδάμου.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, αφού ενέκρινε τον κανονισμό της λειτουργίας του, ασχολήθηκε με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” του Δήμου Αλμυρού.

Εξετάστηκαν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο δήμου, κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς και διασφάλισης της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Επίσης εξετάστηκε η ετοιμότητα τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υλικών μέσων του Δήμου Αλμυρού για διάθεσή τους προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα.

Εξάλλου, έγινε ο σχεδιασμός της υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Δ/νσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ.

Τέλος, συζητήθηκε η αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στον δήμο Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου