ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τη ληστεία στον Πλάτανο

ανθρωποκυνηγητό-για-τη-ληστεία-στον-π-45949

Οι δράστες φίμωσαν 73χρονη και τη λήστεψαν στο σπίτι της στον Πλάτανο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που επιτέθηκαν και λήστεψαν 73χρονη στον Αλμυρό το πρωί του περασμένου Σαββάτου

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού προχώρησε στη λήψη καταθέσεων, ενώ η Σήμανση συγκέντρωσε κάθε χρήσιμο στοιχείο. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Στον Πλάτανο, όπου σημειώθηκε η ληστεία, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. «Ληστές φίμωσαν και έδεσαν ηλικιωμένη», ήταν το μήνυμα που κυκλοφόρησε μέσω κινητού στους κατοίκους της περιοχής.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 10:30 το πρωί όταν δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι της ηλικιωμένης και βλέποντας ότι δεν υπήρχε απόκριση έσπασαν το τζάμι παραθύρου και μπήκαν στο σπίτι της.

Η 73χρονη βρισκόταν στο μπάνιο και ακούγοντας τους θορύβους από τη θραύση του υαλοπίνακα κινήθηκε να δει τι συνέβη όταν ήρθε αντιμέτωπη με δύο ληστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας της έκλεισε το στόμα και την ακινητοποίησε και ο άλλος έψαχνε στο σπίτι για πολύτιμα αντικείμενα.

Οι δράστες άρπαξαν δύο δαχτυλίδια. Βλέποντας ότι δεν υπήρχαν άλλα χρυσαφικά οδήγησαν τη γυναίκα στο μπάνιο και της έδωσαν οδηγίες για το πότε θα έβγαινε από αυτό. Εριξαν την ασύρματη συσκευή του τηλεφώνου της στο καταψύκτη του ψυγείου για να είναι σίγουροι ότι δεν θα καλούσε σε βοήθεια γρήγορα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Πιθανότατα είχαν για συνεργό τους τρίτο άτομο που όλο αυτό το διάστημα κρατούσε τσίλιες και τους ανέμενε σε ΙΧ. Βγαίνοντας από το σπίτι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν η 73χρονη κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία της και να σταθεί στα πόδια της παρά το σοκ κάλεσε σε βοήθεια και στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός.

Εξω από το σπίτι συγκεντρώθηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με τους κατοίκους της περιοχής να ενημερώνονται για το συμβάν ο ένας μετά τον άλλο και να επικοινωνούν μεταξύ τους με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες δεν φαίνεται να σχετίζονται με τις δύο ληστές που σημειώθηκαν στη Μαγνησία, στον Αναυρο και τον Βόλο, το τελευταίο δίμηνο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου