ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείον 50% οι τζίροι στην εστίαση

μείον-50-οι-τζίροι-στην-εστίαση-50381

Περιορισμένη η κίνηση στα καταστήματα τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά το lock down

Πτώση τζίρου ύψους 50% είδε η εστίαση στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή τις δύο τελευταίες εβδομάδες που επαναλειτουργεί. Εντούτοις, οι επαγγελματίες προσπαθούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους. Προσδοκούν το επόμενο διάστημα να υπάρξει επιστροφή στα περσινά δεδομένα.

Η επανεκκίνηση βρήκε ανοιχτά όλα τα καταστήματα στον καλλικρατικό δήμο χωρίς απώλειες. Το σύνολο των επαγγελματιών εφαρμόζει πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και το υπουργείου Yγείας. Εντούτοις ο κόσμος είναι φοβισμένος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι οι επαγγελματίες ανέμεναν μετά το lock down ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κίνηση.

«Βλέπεις όμως ότι δεν είναι έτσι. Οι πολίτες κινούνται με δισταγμό παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας. Ο φόβος της πανδημίας έχει περάσει στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αντίθετα σε νέες ηλικίες η κατάσταση είναι διαφορετική», τονίζει. Οι επαγγελματίες θα δώσουν μάχη για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους. Στον αγώνα αυτό ξεκινούν δυναμικά εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα προστασίας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ενημερωτικές συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και την Αστυνομία για τον κανονισμό λειτουργίας. Σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν αντισηπτικά, τα τραπέζια έχουν μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις, το προσωπικό φοράει γάντια. Οι επαγγελματίες που θέλουν να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις τους επειδή έχουν συμπτυχθεί υποβάλλουν σχέδια στην τεχνική υπηρεσία του δήμου. Είναι όμως λίγοι καθώς ο χώρος είναι επαρκής στην πλατεία», ενημέρωσε.

Ετσι περαιτέρω απώλειες από τον αριθμό των τραπεζικαθισμάτων δεν θα υπάρξουν πέραν του αντίκτυπου της πανδημίας.

Η μειωμένη κίνηση αποδίδεται και στον καιρό. «Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος μας. Με την επαναλειτουργία επικράτησαν δυσμενείς για την εποχή συνθήκες», εξηγεί.

Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι θα έχουν μπροστά τους δυσκολίες, αλλά προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι. «Υπάρχουν βοηθήματα με μειώσεις ενοικίων. Όμως αυτό δεν φθάνει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσο θα βελτιώνει ο καιρός θα αλλάζει προς το καλύτερο και η κίνηση στην εστίαση. Το φθινόπωρο θα υπάρχουν συσσωρευμένες πολλές υποχρεώσεις που θα πρέπει να τακτοποιηθούν», τονίζει.

Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα στο παραθαλάσσιο μέτωπο του καλλικρατικού δήμου σε Αχίλλειο, Πτελεό, Αμαλιάπολη, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να δουλέψουν. «Οι επαγγελματίες περιμένουν να δουν κίνηση τώρα ενόψει Αγίου Πνεύματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου