ΑΛΜΥΡΟΣ

Στήριγμα για 300 οικογένειες τα Σπίτια Γαλήνης

στήριγμα-για-300-οικογένειες-τα-σπίτια-γ-57768

Με πρωτοβουλία ενοριακών ναών λειτουργούν Σπίτια Γαλήνης και φιλανθρωπικές δομές

Χέρι βοήθειας σε 300 άπορες οικογένειες προσφέρουν οι φιλανθρωπικές δομές, που λειτουργούν με πρωτοβουλία ενοριακών ναών του Αλμυρού και την τοπική κοινωνία να συμπαρίσταται ένθερμα.

Ζεστό φαγητό προσφέρουν καθημερινά τα Σπίτια Γαλήνης σε δεκάδες άπορα άτομα κάθε ηλικίας, φροντίζοντας με τη δέουσα διακριτικότητα όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι.

Το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Γεωργίου Αλμυρού προσφέρει καθημερινά 80 μερίδες φαγητού και 25, αντίστοιχα, το Σπίτι Γαλήνης στην Ευξεινούπολη, με τη συνδρομή εθελοντριών, που στηρίζουν την προσπάθεια.

Με πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας λειτουργούν, στο μεταξύ, ενοριακά κοινωνικά παντοπωλεία, που ενισχύουν με τρόφιμα 40 περίπου απόρους στη Σούρπη και τον Πτελεό, ενώ η αντίστοιχη φιλανθρωπική δομή που λειτουργεί στον Αγιο Νικόλαο Αλμυρού καλύπτει τις ανάγκες 70 άπορων οικογενειών.

«Τα ενοριακά κοινωνικά παντοπωλεία δημιουργήθηκαν από την Εκκλησία και απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο, αλλά τα στηρίζουν αποκλειστικά οι ενορίτες και κάποιοι δωρητές» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Γεώργιος Μπέκας, αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού.

Στο διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, στα Σπίτια Γαλήνης δεν παρασκευάζονταν φαγητό, αλλά διένειμαν τρόφιμα. «Με δική τους ευθύνη οι ιερείς τα διένειμαν στα σπίτια των απόρων, είτε με τη μέριμνα που υπάρχει από τον Δήμο, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»», είπε ο π. Γεώργιος.

Στήριγμα για 100 και πλέον άπορα παιδιά, μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, η τοπική Εκκλησία αγκαλιάζει με διακριτικότητα κάθε περίπτωση και κάθε πρόβλημα, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον κοινωνικό περίγυρο. Οπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, τα άπορα παιδιά λαμβάνουν με διακριτικότητα κολατσιό από το κυλικείο του σχολείου, με την Εκκλησία να καλύπτει το κόστος.

Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, που αγκαλιάζει άνεργους κάθε ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα. «Υπάρχει ετοιμότητα. Εμείς σεμνά και ταπεινά κάνουμε το αυτονόητο, αγκαλιάζουμε με διακριτικότητα τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

Παρήγορη είναι η ένθερμη συμπαράσταση των ενοριτών, που προσφέρουν με συγκινητική γενναιοδωρία τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των ενοριακών συσσιτίων και των φιλανθρωπικών δομών που απευθύνονται στους απόρους, με τον π. Γεώργιο να υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου