ΑΛΜΥΡΟΣ

Προτάσεις για την αξιοποίηση έργων δίνει ο οικονομολόγος Χρήστος Καραζούπης

προτάσεις-για-την-αξιοποίηση-έργων-δί-57802

«Την ανάγκη εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δημοτών» υπογραμμίζει ο Χρήστος Καραζούπης

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Αλμυρού ασκεί ο Χρήστος Καραζούπης, οικονομολόγος, μέλος της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, κάνοντας λόγο για «εγκατάλειψη έργου 3.349.458,08 ευρώ» αναφερόμενος στη βιοκλιματική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού Ν. Μαγνησίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται παράλληλα στο έργο, που αφορά στην προστασία και στην αξιοποίηση της περιοχής Λίμνες Ζερέλια και τη βελτίωση της προσβασιμότητας του δρόμου που οδηγεί στα Ζερέλια, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν κακοτεχνίες», που τα καθιστούν «μη λειτουργικά χρήσιμα».

Στην ίδια ανακοίνωση επικεντρώνεται στο έργο της πλατείας, «στοχεύοντας στην αφύπνιση, επιτέλους, της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον Δήμο σε τροχιά εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δημοτών, τα οποία πρέπει να διεκδικήσουμε, πιέζοντας και καταθέτοντας προτάσεις προς τη δημοτική αρχή», όπως υπογραμμίζει.

Δημοσιοποιώντας τις απόψεις και τις προτάσεις του, αναφέρει: «Είναι επιτακτική ανάγκη πια η πεζοδρόμηση της πλατείας στο ύψος της Β. ΚΩΝ/ΝΟΥ με τη ΜΥΡΜΗΔΟΝΩΝ και στο ύψος της ΟΘΡΥΟΣ με την ΑΘΗΝΩΝ, προκειμένου να διευκολυνθούν και τα καταστήματα εστίασης, αλλά περισσότερο να έχουν ελεύθερη και περισσότερο ασφαλή κυκλοφορία οι συνδημότες μας, αλλά και η πλατεία να γίνει ασφαλής τόπος συνεύρεσης των επισκεπτών της».

Παράλληλα προτείνει «στη νότια πλευρά της πλατείας να κατασκευασθεί υπαίθρια σκακιέρα και στα παγκάκια κάτω από τις πέργκολες να στηθούν υπαίθρια επιτραπέζια παιγνίδια (σκάκι, τριάρα, ενιάρα κ.λπ.) όπως υπάρχουν σε όλα τα πάρκα και πλατείες στις ευρωπαϊκές πόλεις, για τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων.

Επιπλέον στην πλατεία μπορεί να τοποθετηθούν από την άνοιξη ώς το φθινόπωρο δύο μπασκέτες, πινγκ πονγκ, δίχτυ βόλεϊ, εξέδρα, όπου θα διασκεδάζουν και θα δημιουργούν μικροί και μεγάλοι. Στη βόρεια και νότια πλευρά της πλατείας τα αποτυχημένα συστήματα ανακύκλωσης νερού μπορούν να γίνουν όαση πρασίνου και καλαισθησίας με τριανταφυλλιές και λουλούδια εποχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου