ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι Ιταλοί «έσωσαν την παρτίδα»

οι-ιταλοί-έσωσαν-την-παρτίδα-399756
Θα είχαν μείνει απούλητα όλα τα ζώα στον Αλμυρό δηλώνει ο κτηνοτρόφος Γ. Γκρίνιας

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στον Αλμυρό αλλά και σε ολόκληρο το Νομό ο Αλμυριώτης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιάννης Γκρίνιας, σημειώνοντας πως αν δεν είχαν έρθει στην περιοχή Ιταλοί να αγοράσουν ζώα, τότε σχεδόν όλα θα είχαν μείνει απούλητα, ειδικά την περίοδο των εορτών.

«Αν δεν ήταν οι Ιταλοί να έρθουν να πάρουν τα ζώα μας, θα ήμασταν ταπί και ψύχραιμοι. Αυτοί μας έσωσαν τώρα και τον Φεβρουάριο θα μας σώσουν οι Τούρκοι, που όχι μόνο αγοράζουν μεγάλες ποσότητες αλλά μας τα πληρώνουν και εκείνη τη στιγμή» τονίζει ο κ. Γκρίνιας.

Ο ίδιος προσθέτει πως φέτος η τοπική αγορά κινήθηκε ελάχιστα και αν και ο περισσότερος κόσμος έμεινε στα σπίτια του, ωστόσο δεν υπήρξε μεγάλη κατανάλωση.
Σύμφωνα με τον κ. Γκρίνια η κατάσταση στην κτηνοτροφία συνεχώς γίνεται χειρότερη με τις τιμές να έχουν πέσει 10% από πέρυσι την στιγμή που οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διπλασιαστεί.
«Οι τιμές πέφτουν, από την άλλη ο κόσμος ακόμα και έτσι δεν έχει χρήματα να αγοράσει και συγχρόνως το κόστος παραγωγής συνεχώς διογκώνεται. Πείτε μου, με αυτά τα δεδομένα πώς να ζήσουμε; Πώς και από πού να βρούμε λεφτά τόσο για να παράγουμε όσο και για να θρέψουμε τις οικογένειές μας;» αναρωτιέται ο κ. Γκρίνιας.
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Τετάρτης έγινε σύσκεψη στο Βελεστίνο σε ό,τι αφορά και τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι κτηνοτρόφοι και όπως ενημέρωσε ο κ. Γκρίνιας «ακόμα είμαστε στις διεργασίες. Δεν αποφασίσαμε να βγούμε ακόμα στο δρόμο και αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί σε επίπεδο Θεσσαλίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου