Απλήρωτοι 12 μήνες στην ΕΑΣ Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-07, 16:32:31
Απλήρωτοι 12 μήνες στην ΕΑΣ Αλμυρού

Έχει σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία και δουλεύουν μόνο τα ψυγεία

Με κάθε παραγωγική διαδικασία να έχει διακοπεί και την ΕΑΣ Αλμυρού να στηρίζεται πλέον μόνο στην λειτουργία των ψυγείων της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών πνέει τα λοίσθια, ενώ την ίδια στιγμή οι 13 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες!

Όπως επισημαίνει ο Θανάσης Τσαμανής εργαζόμενος στην ΕΑΣ Αλμυρού η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται εδώ και χρόνια «δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε καθυστερήσεις ή είμαστε απλήρωτοι. Εδώ και χρόνια αυτή η δουλειά γίνεται» αναφέρει, ενώ καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του ενός έτους οι εργαζόμενοι παίρνουν μόνο μικρά έναντι.

«Μέχρι και τον Οκτώβριο παίρναμε μικρά έναντι της τάξης των 100-200 ευρώ την εβδομάδα, χρήματα βέβαια που για να εξοφληθούμε όλα τα χρωστούμενα θα πρέπει να μας τα δίνουν για χρόνια. Ευτυχώς μας έδωσαν το δώρο, ωστόσο από τότε δεν έχουμε πάρει ξανά τίποτα» επισημαίνει ο κ. Τσαμανής.

Ο ίδιος ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σε συζητήσεις με τη διοίκηση αν έχουν δοθεί δεσμεύσεις στο προσωπικό για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων απάντησε: «Τι να ζητήσουμε; Αφού εδώ δουλεύουμε δεν βλέπουμε τι γίνεται; Δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχουν λεφτά. Το τυροκομείο δεν δουλεύει, τίποτα δεν δουλεύει. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει παραγωγική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμανή αυτή την στιγμή το μοναδικό έσοδο της ΕΑΣ είναι η λειτουργία των ψυγείων «όχι από δικά μας προϊόντα, από ό,τι αποθηκεύουν οι παραγωγοί της περιοχής» καθώς επίσης και τα έσοδα από τον ΟΣΔΕ.

Εν τω μεταξύ στην παρούσα κατάσταση φαντάζει μονόδρομος και σωτήρια η λύση της ενοποίησης των ΕΑΣ σε μια ενιαία σε επίπεδο Θεσσαλίας, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση θετικά ανταποκρίθηκε ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος και έχει παραβρεθεί σε όλες τις συσκέψεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα για την δημιουργία της δηλώνοντας μάλιστα πως ελπίζει να υλοποιηθεί η προσπάθεια καθώς «θα είναι άλλες άλλες οι οικονομίες κλίματος, άλλα τα μεγέθη της καινούργιας οργάνωσης και ενδεχομένως με καινούργιους στόχους να μπορούσε το συνεταιριστικό κίνημα με πιο σίγουρα και σταθερά μέσα να υποστηρίξει το συμφέρον των παραγωγών».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=