ΑΛΜΥΡΟΣ

Οργανώνονται οι παραλίες του δήμου Αλμυρού

οργανώνονται-οι-παραλίες-του-δήμου-αλ-66217

Συνεργεία προχωρούν σε καθαρισμό, απομάκρυνση αντικειμένων, συντήρηση σε ομπρέλες, ντουζιέρες και αποδυτήρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από τη Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Αλμυρού για την οργάνωση των παραλιών με στόχο την υποδοχή των λουόμενων από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ηδη ο εξωραϊσμός έχει ολοκληρωθεί στις παραλίες του Αλμυρού και συνεχίζεται σε Πτελεό και Αχίλλειο από κοινού με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αλμυρού, Γεώργιος Παπαϊωάννου ενημέρωσε ότι αυτήν την περίοδο η Διεύθυνση ρίχνει το βάρος στην προετοιμασία των παραλιών.

Οι παρεμβάσεις άρχισαν από τον Αλμυρό, την Αμαλιάπολη και τις Νηές και θα συνεχιστούν στην Ευξεινούπολη. Παράλληλα, συνεργεία ξεκίνησαν τον καθαρισμό στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πτελεού και του Αχιλλείου.

Τα συνεργεία αντικαθιστούν τις χαλασμένες ομπρέλες, καθαρίζουν την άμμο, κόβουν τα χόρτα, απομακρύνουν κλαδιά και βαριά αντικείμενα, συντηρούν ντουζιέρες και αποδυτήρια.

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες στις παραλίες Πτελεού και Αλμυρού», ενημερώνει.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όλο το παραλιακό μέτωπο του καλλικρατοικού δήμου Αλμυρού θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί λουόμενους με την επισήμανση ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για την πανδημία.

«Μεταξύ των λουόμενων θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Εφόσον τηρούνται τα μέτρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι παραλίες μας θα είναι καθαρές», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Επισημαίνεται ότι ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται το μήκος των τεσσάρων μέτρων, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοιχτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους. Ορίζεται μέγιστος αριθμός δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Ελάχιστη απόσταση στις ξαπλώστρες που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το ενάμιση μέτρο. Στην παραλία επιτρέπεται η ατομική άθληση. Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν τις εργασίες με εντατικούς ρυθμούς. Η Διεύθυνση έχει απομείνει με λιγοστό προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού και μητρότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί η καθαριότητα στα τοπικά διαμερίσματα.

Λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό η Διεύθυνση είναι αναγκασμένη να ρίξει το βάρος στις παραλίες και στη συνέχεια τα συνεργεία της θα βρεθούν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα όπου εκτιμάται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί επίσης αρχές Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου