ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο συμβούλιο Αλμυρού η μεταφορά ογκωδών αποβλήτων στον δήμο Βόλου

στο-συμβούλιο-αλμυρού-η-μεταφορά-ογκω-68171

Σε συνεδρίαση συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού μεθαύριο Δευτέρα στις 12:00 με κύριο θέμα την κάλυψη των αναγκών τεμαχισμού ογκωδών αποβλήτων του δήμου από τον τεμαχιστή του Πράσινου Σημείου του δήμου Βόλου.

Στο συμβούλιο θα συζητηθεί επιστολή του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πρέπει να δεσμεύεται ότι επιθυμεί να εξυπηρετείται από τον δήμο Βόλου.

Όπως αναφέρεται, ο δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση για «Δημιουργία Κεντρικού Πράσινου Σημείου δήμου Βόλου και Προώθηση της Οικιακής Κομποστοποίησης» στο πλαίσιο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος «Προστασία του Περιβάλλοντος –Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Το Πράσινο Σημείο που σχεδιάζει ο δήμος Βόλου θα δέχεται και ογκώδη απόβλητα σύμφωνα με την περιβαλλοντική του αδειοδότηση. Ενα από τα έργα του θα είναι η προμήθεια ενός τεμαχιστή ογκωδών.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης δύναται να χρηματοδοτηθεί η αγορά ογκωδών τεμαχιστών από έναν δήμο ανά Περιφερειακή Ενότητα στο Πράσινο Σημείο τους με ταυτόχρονη δέσμευση εξυπηρέτησης όλων των δήμων του νομού.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη στις 12:00 με συνολικά έντεκα θέματα συζήτησης και κυριότερο τον καθορισμό του ύψους των τροφείων του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου