ΑΛΜΥΡΟΣ

Μπαράζ διαρρήξεων σε Αλμυρό και Νέα Αγχίαλο

μπαράζ-διαρρήξεων-σε-αλμυρό-και-νέα-αγ-71205

Κλέβουν αυτοκίνητα, αρπάζουν κοσμήματα και ψάχνουν για αντικείμενα αξίας

Διαδοχικές κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο, γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής.

Από το περασμένο Σάββατο σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι κλοπές και απόπειρες κλοπών από άγνωστους δράστες οι οποίοι φαίνεται ότι «αλωνίζουν» στην περιοχή. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι κλοπές άρχισαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Αχίλλειο και την Αγία Τριάδα. Την επομένη δύο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υπέστησαν ψυχρολουσία. Τα οχήματά τους, αυτοκίνητο και αγροτικό, δεν ήταν στους χώρους που τα είχαν σταθμεύσει έξω από τα σπίτια τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δράστες είναι τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ. Κάμερα καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις τους. Στη μία περίπτωση οι διαρρήκτες έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και στη συνέχεια έκοψαν το διακόπτη και το έβαλαν μπροστά.

Πριν τραπούν σε φυγή από το Αχίλλειο απ’ όπου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, οι διαρρήκτες αποπειράθηκαν να «ανοίξουν» και ένα παλιό σιδηρουργείο. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει κλειδαριά και στο εσωτερικό του καταστήματος όπως και εξωτερικά. Οταν το διαπίστωσαν αποχώρησαν, όμως δεν πτοήθηκαν. Εκαναν «επιδρομή» στην Αγία Τριάδα απ’ όπου έκλεψαν το δεύτερο αυτοκίνητο.

Οι διαρρήξεις συνεχίστηκαν βραδινές ώρες Κυριακής στον Αλμυρό. Στο στόχαστρο της σπείρας μπήκε τουλάχιστον ένα σπίτι από το οποίο κατάφεραν να κλέψουν χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Όμως, η δράση δεν σταμάτησε εκεί. Κλοπές διαπράχτηκαν και προχθές το βράδυ στην Ευξεινούπολη και τη Ν. Αγχίαλο. Στην Ευξεινούπολη στόχος τους ήταν μία μονοκατοικία. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού απουσίαζε όταν εισέβαλαν στο σπίτι. Βλέποντας ότι η οικία συνόρευε με τρία ακατοίκητα σπίτια έδρασαν ανενόχλητοι.

Δεν είχαν πάντως την ίδια τύχη στη Ν. Αγχίαλο όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που παραβίασαν βρισκόταν μέσα και γι’ αυτό έφυγαν κακήν κακώς. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για τρία άτομα. Ο ένας μπήκε στο σπίτι, ο δεύτερος κρατούσε τσίλιες και ο τρίτος ανέμενε στο αυτοκίνητο. Όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα ο κλέφτης πήδηξε από το μπαλκόνι και οι δράστες έγιναν καπνός.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου