ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύλληψη 80χρονου επιχειρηματία από τον Αλμυρό

σύλληψη-80χρονου-επιχειρηματία-από-τον-400921

Στη σύλληψη ενός 80χρονου επιχειρηματία από τον Αλμυρό προχώρησαν χθες άντρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την κατηγορία οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 96.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι άντρες του ΣΔΟΕ κινήθηκαν μετά από εντολή που έλαβαν για τη σύλληψή του από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη. Οι δύο άντρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν τη σύλληψη του επιχειρηματία ζήτησαν τη συνδρομή και αντρών της Αστυνομίας Αλμυρού.

Εφοριακοί και αστυνομικοί από τις 5 χθες το πρωί έθεσαν υπό παρακολούθηση το σπίτι του επιχειρηματία και όταν γύρω στις 8.30 το πρωί ο 80χρονος βγήκε από το σπίτι του συνελήφθη. Αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και στη συνέχεια στην Ασφάλεια Βόλου. Από εκεί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο. Ο συνήγορος του 80χρονου ζήτησε αναβολή. Το αίτημά του έγινε δεκτό με το Δικαστήριο να ορίζει δικάσιμο για τις 18 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών σημείωναν χθες ότι εφεξής ΣΔΟΕ και Αστυνομία θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη σύλληψη δεκάδων οφειλετών του Δημοσίου σύμφωνα με τα εντάλματα που κοινοποιούν οι ΔΟΥ της Μαγνησίας είτε προς την Αστυνομία είτε προς τους οικονομικούς εισαγγελείς. Οι οφειλές, όπως σημείωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι ίδιες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, αφορούν κυρίως μη καταβολή ΦΠΑ και μη καταβολή φόρου εισοδήματος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι συλληφθέντες ελέγχονται και για την έκδοση και διακίνηση εικονικών τιμολογίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου