ΑΛΜΥΡΟΣ

Χαμόγελα στην εμπορική αγορά Αλμυρού

χαμόγελα-στην-εμπορική-αγορά-αλμυρού-75995

Ο κόσμος προτίμησε τα τοπικά καταστήματα και έκανε αγορές

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην εμπορική αγορά του Αλμυρού την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των καταστημάτων μετά τη δίμηνη καραντίνα που εγκλώβισε τους εμπόρους και πλήγωσε τις επιχειρήσεις τους και το εμπόριο.

Στα καταστήματα υπήρχε κίνηση γεγονός που αναθάρρησε τον εμπορικό κόσμο. Οι έμποροι εκτιμούν ότι στις αρχές Ιουνίου θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά με τα καταστήματα να λειτουργούν όπως και την προ κορονοϊού εποχή όμως με τα μέτρα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το κλίμα που επικρατεί. «Ανοίξαμε με διάθεση τα καταστήματά μας, με χαρά. Δεν βρισκόμαστε σε αναμονή. Παλεύουμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις», λέει.

Ο εμπορικός κόσμος είδε να υπάρχει ροή επισκεπτών στα καταστήματα. «Αρχίσαμε να κάνουμε τζίρο για τα καθημερινά έξοδά μας. Η τρύπα της αναστολής δεν μπορεί να κλείσει. Όμως, υπάρχει κινητικότητα και σύντομα, αρχές Ιουνίου, η αγορά θα έχει πιάσει και πάλι τους καθημερινούς της ρυθμούς», εκτιμά.

Ο καιρός είναι σύμμαχος της εμπορικής αγοράς. Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν την κίνηση. «Στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός. Έμεινε σπίτι δύο μήνες και φοβόταν. Σιγά σιγά ξεθάρρεψε. Μέρα με τη μέρα είναι εντελώς διαφορετικά», περιγράφει ο ίδιος, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού που πλέον είναι ασφαλές και δεν μένει σπίτι.

Εξάλλου, οι επαγγελματίες έχουν λάβει όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής για την πρόληψη της πανδημίας. Τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται ανάλογα με την επιφάνεια των καταστημάτων, διαθέτουν αντισηπτικά, χρησιμοποιούν γάντια.

Οι καταναλωτές τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και παράλληλα στηρίζουν την αγορά. Το προηγούμενο διάστημα η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού έκανε μεγάλη καμπάνια για την ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Κάνουμε ασφαλείς αγορές. Στηρίζουμε την αγορά μας. Κερδίζουμε όλοι», ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμα της Ενωσης. Η εμπορική αγορά βγήκε πληγωμένη από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και είχε ανάγκη από ένα δυναμικό ξεκίνημα όπως και συνέβη μέχρι ενός βαθμού.

Η αγορά έχει ανάγκη για στήριξη σήμερα περισσότερο από ποτέ και οι Αλμυριώτες φαίνεται ότι το ενστερνίζονται αυτό και συμπεριφέρονται αλληλέγγυα.

«Πιστεύουμε ότι καταναλωτές θα προτιμήσουν την αγορά και θα μας στηρίξουν. Και οι καταναλωτές και οι φορείς. Ζητούμε τη στήριξη όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν την αγορά να σταθεί ξανά στα πόδια της», σημειώνει ο κ. Μπούντης εκφράζοντας αισιοδοξία ότι και αυτή η κρίση θα περάσει και το εμπόριο θα αντέξει. Έχει μάθει να αγωνίζεται στα χρόνια της κρίσης και να νικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου