ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μένουμε Αλμυρό, κερδίζουμε όλοι»

μένουμε-αλμυρό-κερδίζουμε-όλοι-86254

Στήριξη ζητούν τα εμπορικά καταστήματα για την ομαλή επαναλειτουργία τους από αύριο

«Κάνουμε ασφαλείς αγορές. Στηρίζουμε την αγορά μας. Κερδίζουμε όλοι». Το μήνυμα στέλνει η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από αύριο Δευτέρα.

Ο εμπορικός κόσμος επιστρέφει στην εργασία του μετά από σχεδόν δίμηνη απουσία. Λαμβάνει όλα τα μέτρα για την τήρηση των κανόνων, ζητεί τη συνδρομή των πολιτών στην εφαρμογή τους και προτρέπει για στήριξη της αγοράς.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτου λέει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ο κόσμος να αντεπεξέλθει. Να μείνει σπίτι του και να υποστηρίξει τα μαγαζιά τώρα περισσότερο από ποτέ. «Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Εφαρμόζονται ήδη από βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα με αθλητικά είδη. Ο κόσμος υπακούει στους κανόνες και η ροή εξυπηρέτησης είναι ελεγχόμενη. Προβλήματα δεν υπάρχουν», αναφέρει.

Οι επαγγελματίες στηρίζονται και στον δήμο ότι θα σταθεί δίπλα στην αγορά και θα τη βοηθήσει. Οι υποχρεώσεις της καραντίνας είναι πολλές. Συσσωρεύτηκαν υποχρεώσεις και οφειλές που δυσκολεύουν το ξεκίνημα. «Ευελπιστούμε όλοι στη στήριξη της αγοράς και του εμπορίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα», επισημαίνει.

Τα καταστήματα έχουν ήδη προετοιμαστεί και είναι πανέτοιμα για την επαναλειτουργία. Η Ενωση προχώρησε στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τα μέτρα προστασίας. «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε», σημειώνει η ίδια.

Οι έμποροι αισιοδοξούν η επαναλειτουργία να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει. Η κ. Κοτζαπαναγιώτου λέει ότι «ινστιτούτα αισθητικής, κομμωτήρια, καταστήματα με αθλητικά είδη πήγαν καλά στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους.

Τα υπόλοιπα καταστήματα δεν γνωρίζουμε πώς θα κινηθούν. Προσπαθούμε όμως με κάθε τρόπο να καλυφθούν οι ανάγκες με αγορές από τοπικά καταστήματα και να αποφευχθούν ηλεκτρονικές αγορές που διώχνουν τα χρήματα μακριά από την πόλη», σημειώνει.

«Σταθήκαμε δυνατοί και περάσαμε μία δύσκολη οικονομική κρίση. Και σε αυτή την φάση πιστεύουμε να κρατήσουμε τον κόσμο και να μη χάσουμε την αισιοδοξία μας. Πιστεύουμε όσο ποτέ άλλοτε στην αλληλοϋποστήριξη και στην αλληλεγγύη», προσθέτει.

Η λειτουργία της αγοράς

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:

  • Δευτέρα: 08:30 – 14:00
  • Τρίτη: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00
  • Τετάρτη: 08:30 – 14:00
  • Πέμπτη: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00
  • Παρασκευή: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00
  • Σάββατο: 18:30 – 14:00.

Τα μέτρα

Αυστηρά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Στα καταστήματα συνιστάται η διάθεση αντισηπτικού διαλύματος τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους καταναλωτές. Ακόμη συνιστάται η χρήση μάσκας και γαντιών για τους εργαζόμενους και προαιρετικά για τους καταναλωτές. Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ατόμων υπολογίζεται σύμφωνα με το εμβαδόν της επιφάνειας του κυρίως χώρου του καταστήματος.

Συγκεκριμένα:

  • Εως 20 τ.μ. – 4 άτομα.
  • Από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. – 4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 20 έως 100 τ.μ.
  • Ανω των 100 τ.μ. – 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τ.μ.
  • Σε καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα, ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.
  • Στους ανελκυστήρες, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα τηρείται οπωσδήποτε το κριτήριο του 40% της πληρότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου