ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε αναμονή χωρίς τέλος η εστίαση

σε-αναμονή-χωρίς-τέλος-η-εστίαση-86274

Κλειστή παραμένει σχεδόν δύο μήνες η κεντρική πλατεία του Αλμυρού, με την εστίαση να περιμένει το ξεκλείδωμα του λουκέτου και την επαναλειτουργία της.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι οι πολίτες βγαίνουν από τα σπίτια τους, αλλά δεν έχουν πού να πάνε. Στην πλατεία λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα που είναι take away. Οι επαγγελματίες είναι προβληματισμένοι και περιμένουν να δουν πώς θα επαναλειτουργήσουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα.

Οι καταστηματάρχες βλέπουν τις οφειλές να σφίγγουν γύρω από τον λαιμό τους. Ο κ. Μπακίρης λέει ότι «προσπαθούμε να οργανωθούμε σε επίπεδο Μαγνησίας και αύριο Δευτέρα θα έχουμε εκ νέου συνάντηση. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Η εστίαση πρέπει να επαναλειτουργήσει πιο γρήγορα από την 1η Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το σχέδιο επιστροφής στη νέα κανονικότητα, ενώ θα πρέπει να επιμηκυνθούν τα οικονομικά μέτρα για τα ασφαλιστικά θέματα, τα φορολογικά, το ενοίκιο, αλλά και η οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Θα υπάρξουν μαγαζιά που δεν θα ανοίξουν μετά την επαναλειτουργία της εστίασης», προειδοποιεί.

Πολλοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα έχουν ζητήσει επιμήκυνση των μέτρων. «Δεν θέλουμε δάνεια. Βοήθεια οικονομική θέλουμε», επισημαίνει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι η 1η Ιουνίου είναι πολύ μακρινή ημερομηνία για να ανοίξει τότε η εστίαση. Ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου