ΑΛΜΥΡΟΣ

Γέμισε κουτάβια ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού

γέμισε-κουτάβια-ο-φιλοζωικός-σύλλογο-96805

Ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν κακήν κακώς και ρίχνουν φόλες

Συνολικά 15 κουτάβια περισυνέλλεξε μόνο την τελευταία εβδομάδα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία». Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δηλητηριάσεις ζώων και οι εγκαταλείψεις και οι φιλόζωοι είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.

Τα τέσσερα από τα κουτάβια σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν Αλμυριώτες διαπίστωσαν πριν από μερικές μέρες ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν ρίξει φόλες σε ολόκληρη την οικογένειά τους, άλλα τρία κουτάβια και τη μητέρα τους.

Ο ασυνείδητος σκόρπισε θάνατο σε πολυμελή οικογένεια αδέσποτων. Οι φιλόζωοι δεν κατέστη δυνατό να βρουν ούτε καν τα πτώματα των ζώων. Τα τέσσερα μωράκια κατέστη δυνατό να κρατηθούν ζωντανά χάριν της κινητοποίησης ευαισθητοποιημένων πολιτών και της επέμβασης κτηνιάτρου. Ηταν ευτύχημα το γεγονός ότι σώθηκαν. Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Υφαντή προτρέπει τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Αστυνομία κάθε προσπάθεια θανάτωσης ζώου αλλά και εγκατάλειψης. Να μην αφήνουν ατιμώρητες πράξεις φρίκης που τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα με συγκεκριμένες ποινές. Να μην επιτρέπουν την κακοποίηση ζώων.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο πολλά αδέσποτα σκυλιά να εξαφανίζονται και άλλα πάλι άγνωστα να εμφανίζονται από το πουθενά. Μάλιστα, πολλά από αυτά έχουν λουράκι στον λαιμό τους δεδομένο που δείχνει ότι κάποιος ασυνείδητος τα παράτησε.

Παράλληλα έρχονται αδέσποτα και από αλλού. «Δεν μπορεί τη μία μέρα να υπάρχει αγέλη με έξι σκύλους και την άλλη μέρα να είναι εφτά παραπάνω. Εμείς που φροντίζουμε τα αδέσποτα τα γνωρίζουμε ποια είναι και αντιλαμβανόμαστε τις καινούργιες εμφανίσεις. Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν» σημειώνει.

Η πιο τραγική εικόνα όμως είναι να εγκαταλείπονται κουτάβια. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού έχει υπό την προστασία του όλα τα μωράκια τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά σε ιδιωτικό κυνοκομείο. Θα παραμείνουν φιλοξενούμενα εκεί μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά και στη συνέχεια θα αναζητηθούν οικογένειες που θα τα φιλοξενήσουν αφού πρώτα εμβολιαστούν.

Δυστυχώς τέτοιες θλιβερές εικόνες με κουτάβια που ζητούν οικογένεια υπάρχει παντού στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού. Από τις ιστοσελίδες φιλόζωων μπορεί να πάρει καμία εύκολα μία γεύση. Συνεχώς γίνονται αναρτήσεις για κουτάβια και αδέσποτα που αναζητούν σπίτι. Σε όλα τα χωριά του δήμου υπάρχει ανάγκη για φροντίδα ζώων. Τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν μόνα φιλοξενούνται από οικογένεια φιλόζωων που προσφέρθηκε να τα βοηθήσει και είναι πιθανό να τα κρατήσει και μόνιμα. Όμως, οι ανάγκες που υπάρχουν είναι πολύ περισσότερες.

Η κ. Υφαντή επισημαίνει ότι πράξεις ανευθυνότητας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση και τέτοιες πράξεις πρέπει να τιμωρούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου