Αλμυρός: Δεν «ρέφαραν» στην εκπνοή του έτους!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-03, 12:23:16
Αλμυρός: Δεν «ρέφαραν» στην εκπνοή του έτους!

Σκεπτικοί, απογοητευμένοι και… παγωμένοι υποδέχτηκαν το νέο έτος έμποροι και καταστηματάρχες εστίασης στον Αλμυρό, καθώς στην εκπνοή του 2011 δεν κατάφεραν να «κερδίσουν την τελευταία παρτίδα» και η χρονιά έκλεισε όχι μόνο χωρίς να ρεφάρουν, αλλά με σημαντικές μειώσεις στους τζίρους τους που προοιωνίζονται κύμα λουκέτων στην περιοχή.

Στα είδη πρώτης ανάγκης ή σε μικρά και φτηνά δωράκια περιορίστηκαν οι αγορές των περισσότερων Αλμυριωτών με τα καταστήματα υπόδησης και ένδυσης να καταγράφουν πτωτική πορεία. «Μία - δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και μία - δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά κινήθηκαν τα καταστήματα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού Δημήτρης Καλλές και προσθέτει πως «οι αγορές αφορούσαν σε είδη αναγκαία. Ελάχιστοι αγόρασαν ρούχα, παπούτσια ή δώρα και όσοι αγόρασαν προτίμησαν τα φτηνά».

Με μια πρώτη εκτίμηση ο κ. Καλλές κάνει λόγο για πτώση τζίρου σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 40% κατά μέσο όρο. Πολλά καταστήματα «χτύπησαν» ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Ο ίδιος τονίζει πως τα πρώτα λουκέτα θα ακολουθήσει νέο κύμα.

Το κλίμα δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε η «Γιορτή των Αγγέλων» που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Σύλλογο, ούτε όμως και οι 7.000 περίπου λαχνοί που μοίρασαν οι καταστηματάρχες στον κόσμο κληρώνοντας διάφορα δώρα.

Την ίδια στιγμή στο 30-40% κάτω κινήθηκε και η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της περιοχής με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Μπουρλή να αναφέρει πως τα καταστήματα είχαν δουλειά μόνο όταν υπήρχε κίνηση στην εμπορική αγορά. «Τις ημέρες που τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά οι περισσότεροι ήμασταν νεκροί», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=