ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύσκολη η επάνοδος των επαγγελματιών στην αγορά

δύσκολη-η-επάνοδος-των-επαγγελματιών-103615

Προετοιμασία για τα προβλήματα, που θα προκύψουν με την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Αρκετά δύσκολη εκτιμάται ότι θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τον εμπορικό κόσμο του Αλμυρού. Ο Μάιος, όταν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι θα είναι μήνας προσαρμογής. Οι επαγγελματίες θα έρθουν αντιμέτωποι με συσσωρευμένες οφειλές αλλά και προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης λέει ότι «ουσιαστική επάνοδος θα υπάρξει ίσως από τον Ιούνιο και μετά.

Σε αυτή τη φάση είμαστε σε διαδικασία οργάνωσης. Θέλουμε ο κλάδος να ξεκινήσει να λειτουργεί. Όμως, ακόμη περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις να υλοποιούνται. Η οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ δεν έχει δοθεί στους επαγγελματίες, ενώ δεν είναι γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με την επιστρεπτέα προκαταβολή».

Με τη ιδιότητα του μέλους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας ο κ. Μπούντης συμμετείχε προχθές Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γεώργιο Καρανίκα.

«Ο προβληματισμός μας είναι ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα. Θα έχουμε επαφές με όλους τους βουλευτές του νομού. Αυτό που ζητούμε κατά κύριο λόγο είναι να μην μπούμε ξανά σε διαδικασία δανεισμού. Ζητούμε αποζημίωση για τον καθένα ξεχωριστά για να αντεπεξέλθουμε στις συσσωρευμένες ανάγκες», εξηγεί, τονίζοντας ότι: «Δεν φταίμε εμείς για αυτό που συνέβη. Εφόσον έκλεισαν τα μαγαζιά μας, οφείλουμε να αποζημιωθούμε ανάλογα».

Οι επαγγελματίες θα είναι σε συνεχείς επαφές με τους βουλευτές και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και θα αναδεικνύουν τα θέματα του κλάδου. Ζητούμενο είναι να πάρει μπρος η οικονομία με μέτρα ρευστότητας χωρίς όμως τραπεζικά κριτήρια ώστε αυτά να μην αφορούν στους λίγους, αλλά τους πολλούς.

«Θέλουμε ρευστότητα για την επόμενη μέρα και ένα πλαίσιο και πρόγραμμα οικονομικής διαχείρισης εφικτό που να περιλαμβάνει όλους τους κλάδους», πρόσθεσε.

Ο εμπορικός κόσμος δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο θα επαναλειτουργήσει η αγορά. «Με τον κ. Καρανίκα συζητήσαμε ότι μέσα στην εβδομάδα οι Εμπορικοί Σύλλογοι θα παραλάβουν αυτοκόλλητο σήμα το οποίο μπορούν να επικολλήσουν στις προθήκες και θα αναγράφει ότι ο χώρος είναι ασφαλής για το κοινό.

Εννοείται ότι όλα τα μέτρα προστασίας που θα ζητήσει το υπουργείο θα τηρηθούν. Θα δούμε πώς θα ξεκινήσουμε. Ακόμη είμαστε σε φάση διερεύνησης. Η επόμενη μέρα θα είναι αρκετά δύσκολη και πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις. Η κυβέρνηση σωστά έπραξε με τα μέτρα πρόληψης με το υγειονομικό κομμάτι. Μένει τώρα το κομμάτι της οικονομίας και όσο πιο γρήγορα ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου