ΑΛΜΥΡΟΣ

Ταλαιπωρούνται οι πεζοί στον Αλμυρό

ταλαιπωρούνται-οι-πεζοί-στον-αλμυρό-404145

Για παντελή απουσία μέριμνας για τους πεζούς και επικράτηση χαοτικής κατάστασης στο κυκλοφοριακό του Αλμυρού κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση λύσεων, εάν δεν θέλουν να θρηνήσουν και άλλα θύματα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ηταν στις αρχές Δεκεμβρίου όταν και για δύο μέρες η τοπική κοινωνία συγκλονίστηκε από δύο τροχαία ατυχήματα. Στο πρώτο, θύμα μια άτυχη γυναίκα που στεκόταν στο πεζοδρόμιο και χτυπήθηκε από ΙΧ που παραβίασε ΣΤΟΠ στην οδό Βόλου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά με κάταγμα λεκάνης. Στο δεύτερο, τραγικό τέλος βρήκε ο 60χρονος δημοτικός υπάλληλος Νίκος Στεφανής, όταν και φορτηγάκι ψαρά παραβίασε επίσης ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με το δίτροχο του επί της Αχιλλέως.

«Δεν είναι τυχαία αυτά τα τροχαία», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και προσθέτει πως «στην οδό Βόλου ειδικά τα τροχαία ατυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο. Κανένας δεν νοιάζεται για τα στοπ, για τις προτεραιότητες, τίποτα. Εν τω μεταξύ μπαίνουν και με μεγάλες ταχύτητες οι οδηγοί και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα».

Την ίδια στιγμή και ενώ οι Αλμυριώτες φαίνεται πως νιώθουν ως άλλοι «βασιλιάδες της ασφάλτου» απαγορευτική είναι η χρήση των πεζοδρομίων.

Κατειλημμένα τα περισσότερα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, ζαρντινιέρες, επαγγελματικές ταμπέλες και τραπεζάκια καθίστανται απαγορευτικά για χρήση από τους πεζούς.

«Μπορεί οι δρόμοι να είναι επικίνδυνοι, αλλά το ίδιο είναι και τα πεζοδρόμια. Για να μην αναφέρω ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να περπατήσουμε. Πού να περπατήσουμε; Στα παρτέρια ή στα πεζοδρόμια που βγαίνουν τα πλακάκια;» τονίζει ο ίδιος κάτοικος.

Οι Αλμυριώτες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα δράση και πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να γίνουν λειτουργικά έστω τα πεζοδρόμια ώστε να μπορούν να κινούνται οι πεζοί με ασφάλεια. «Στους δρόμους μπορούν να βάλουν σαμαράκια και στα πεζοδρόμια προστατευτικά κολονάκια και να απομακρύνουν τα εμπόδια. Γιατί δεν κάνουν τίποτα; Αν δεν έχουν λεφτά ας προσπαθήσουν να τα εντάξουν σε πρόγραμμα», τονίζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου