ΑΛΜΥΡΟΣ

Εστρωσαν το γιορτινό τραπέζι σε κάθε σπίτι απόρου στον Αλμυρό

εστρωσαν-το-γιορτινό-τραπέζι-σε-κάθε-σ-111193

Δίπλα στους αναξιοπαθούντες του Αλμυρού τα Σπίτια Γαλήνης και οι ενορίες

Τίποτα δεν θα λείπει από το γιορτινό τραπέζι των απόρων του Αλμυρού. Οι διαχειριστικές επιτροπές των Σπιτιών Γαλήνης φρόντισαν και διένειμαν τρόφιμα σε 200 αναξιοπαθούντες ώστε την Κυριακή του Πάσχα να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού όπως προβλέπουν τα έθιμα και οι παραδόσεις.

Ο αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας ενημέρωσε ότι μέχρι και τη Μ. Τετάρτη οι επιτροπές διαχείρισης με τους ιερείς επισκέφτηκαν όλους τους άπορους, τους χορήγησαν τρόφιμα και τους έδωσαν τις ευχές τους.

«Συγκεντρώσαμε όλα τα τρόφιμα που είχαμε στις αποθήκες μας και τις προσφορές φιλάνθρωπων συμπολιτών μας και τα διανείμαμε. Προσφέραμε αβγά, τσουρέκια, κρέας, όλα όσα χρειάζεται να έχει ένα γιορτινό τραπέζι ώστε όλος ο κόσμος να μοιραστεί τη χαρά της Ανάστασης του Χριστού», ενημέρωσε.

Επιπλέον τόνισε ότι με τη διανομή τροφίμων οι ιερείς επισκέφτηκαν οι ίδιοι τους άπορους, είδαν σε τι κατάσταση βρίσκονται και συνομίλησαν μαζί τους για να διαπιστώσουν αν είναι καλά.

Ο π. Γεώργιος Μπέκας εύχεται το φετινό Πάσχα να αναστήσει πραγματικά όλο τον κόσμο.

«Εύχομαι να βγούμε ωφελημένοι από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και πιο δυνατοί. Να έχουμε ελπίδα. Αυτό είναι και το μήνυμα του Χριστού», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει αισιόδοξος γι’ αυτό.

«Όταν ένα δέντρο κόβεται από χαμηλά γίνεται πιο δυνατό και βγάζει πιο γερούς καρπούς», εξηγεί. «Πρέπει να ηρεμήσουμε. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε από το σπίτι μόνοι μας. Μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε όλες τις Ακολουθίες κανονικά από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το internet.

Παράλληλα είχαμε χρόνο για σύσφιγξη των σχέσεων της οικογένειας και αυτοπροσδιορισμό. Το πάθος της πλεονεξίας υποχώρησε. Είναι πολλά τα οφέλη από αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις που χάσαμε. Αυτό που βιώνουμε είναι κάτι προσωρινό. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν αισιόδοξοι» συμπληρώνει ακόμη.

Από κει και πέρα τόνισε ότι όλα τα δόγματα σε όλον τον κόσμο περιορίστηκαν, όχι μόνο οι ορθόδοξοι χριστιανοί. «Εχουμε Ανάσταση που σημαίνει ελπίδα. Σταυρωνόμαστε για να αναστηθούμε σαν τον Χριστό. Το φετινό Πάσχα είναι ωφέλιμο για όλους. Είναι ένα Πάσχα περισυλλογής», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου