ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερημη η κεντρική πλατεία του Αλμυρού

ερημη-η-κεντρική-πλατεία-του-αλμυρού-121112

Το 90% των καταστημάτων έχει αναστείλει τη λειτουργία του

Διάχυτη αβεβαιότητα για το αύριο επικρατεί στους επαγγελματίες εστίασης στον Αλμυρό. Με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού ανέστειλε τη λειτουργία η πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Το 90% των καταστημάτων είναι κλειστά καθώς στα δάχτυλα του ενός χεριού αριθμούνται τα μαγαζιά που κάνουν take away και delivery.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ψητοπωλών Ταβερνών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι η κεντρική πλατεία είναι έρημη. Μόνο ένα περίπτερο παραμένει ανοιχτό και ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής πιστεύουν ότι η πρωτόγνωρη κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη στο ξεκίνημα της επαναλειτουργίας της εστίασης, το οποίο εκτιμούν ότι θα καθυστερήσει να γίνει με δεδομένο ότι η εστίαση ήταν η πρώτη που αποφασίστηκε να «κατεβάσει ρολά».

«Υπάρχει μεγάλη δυσκολία ενώ τα έξοδα τρέχουν. Την ίδια στιγμή είναι άγνωστη η μετά κορονοϊού εποχή. Θα απαιτείται μία προσαρμοστική κατάσταση σε νέα δεδομένα με περιορισμούς στα τραπεζοκαθίσματα», τόνισε. Ο ίδιος σημείωσε: «Το κλίμα που επικρατεί είναι αβέβαιο για το αύριο. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική βόμβα. Από την κρίση του κορονοϊού έχουν ωφεληθεί μόνο τα μάρκετ, όπου επικρατεί πανικός. Ακόμη και τα φαρμακεία υπολειτουργούν», πρόσθεσε ακόμη.

Ιδια εικόνα με την εστίαση επικρατεί και στα εμπορικά καταστήματα. «Από την ενημέρωση που έχουμε από το Εμπορικό Τμήμα της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού βλέπουμε ότι επικρατεί κι εκεί μία δύσκολη κατάσταση και υπάρχει διάχυτος προβληματισμός. Είναι πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες οι καταστάσεις που βιώνουμε», προσθέτει τέλος.

Ο κ. Μπακίρης είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ψητοπωλών Ταβερνών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Με τη συγκρότηση σε σώμα ο νέος πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με τα ζητήματα προτεραιότητας των επαγγελματιών του κλάδου αφού η υγειονομική βόμβα ανέτρεψε την καθημερινότητα από τη μία στιγμή στην άλλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου