ΑΛΜΥΡΟΣ

Αίτημα απαλλαγής των αγροτών από τις εισφορές του ΕΦΚΑ

αίτημα-απαλλαγής-των-αγροτών-από-τις-ε-123656

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση

Απαλλαγή των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος λέει ότι διαπίστωσε με έκπληξη ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν δικαιούνται ούτε τη μείωση 25% στην εφάπαξ καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων.

«Προφανώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρεί ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και είναι ένας κλάδος οικονομικά εύρωστος. Εμείς παλεύαμε για την επιβίωσή μας πριν τον κορονοϊό και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα (όπως άλλωστε και για όλα τα λαϊκά στρώματα), βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση», λέει.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει τους μικρούς κτηνοτρόφους, όπως έπραξαν και άλλες χώρες, πχ η Ισπανία, που δίνει 30 € για κάθε θηλυκό πρόβατο στους Ισπανούς κτηνοτρόφους. «Τώρα να στηριχθούν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ενόψει και του Πάσχα.

Οικονομική στήριξη, άμεσα, χρειάζονται και οι συνάδελφοι που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές», ζητεί, ενώ προτρέπει τους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στον Σύλλογο για να συνεχίσει ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που τους καταστρέφει.

Τέλος, εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ενώ καταγγέλλει

«την αστυνομοκρατία στο νοσοκομείο του Βόλου και όχι μόνο και το μπαράζ ελέγχων σε εργαζόμενους και νεολαία που παρευρέθηκαν στις κινητοποιήσεις επιβάλλοντας πρόστιμα επικαλούμενη τη μη τήρηση των μέτρων για το κορονοϊό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου