ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράταση στην αποπληρωμή των ρυθμίσεων

παράταση-στην-αποπληρωμή-των-ρυθμίσε-130051

Εξετάζει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού

Παράταση στην αποπληρωμή των ρυθμίσεων εξετάζει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού. Η δημοτική επιχείρηση αντιλαμβάνεται τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες και τη δυσκολία που υπάρχει στις πληρωμές, όταν η λειτουργία των καταστημάτων έχει ανασταλεί.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Αναστάσιος Δεληζήσης είπε ότι το εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί δραματικά, ενώ οι φάκελοι των πληρωμών είναι μεγάλοι. Ετσι η διοίκηση της επιχείρησης εξετάζει να δοθεί παράταση προκειμένου οι πολίτες να μη χάσουν τις ρυθμίσεις και να βοηθηθούν να συνεχίσουν την αποπληρωμή τους. Η ακριβής διάρκεια της παράτασης ακόμη δεν έχει αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες μέρες. Στη δημοτική επιχείρηση έχει προβλεφθεί να λειτουργεί καθημερινά ένα ταμείο ούτως ώστε όσοι πολίτες που θέλουν να αποπληρώσουν οφειλές και δεν μπορούν να μετακινηθούν σε τράπεζες ή να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές να μπορούν να εξυπηρετούνται. Το ταμείο λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Καλόν είναι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Αυτή τη στιγμή τα έσοδα στη δημοτική επιχείρηση είναι μηδενικά ενώ οι υποχρεώσεις της είναι μεγάλες. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων τρέχει κανονικά για όσους έχουν οφειλές άνω των 500 ευρώ και οποιοσδήποτε πολίτης το επιθυμεί μπορεί να διακανονίσει τις οφειλές του. Η αποπληρωμή μπορεί να γίνεται με μηνιαία δόση μόλις 30 ευρώ.

Στην πρώτη γραμμή οι τεχνικοί

Η δημοτική επιχείρηση λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κυλιόμενα. Αντίθετα οι τεχνικοί της επιχείρησης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ώστε στις δύσκολες μέρες να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς νερό τώρα που ο κόσμος είναι στο σπίτι.

«Δίνουμε προτεραιότητα να υδρεύονται όλοι οι οικισμοί και τα χωριά του καλλικρατικού δήμου. Αυτό μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα. Παράλληλα ελέγχονται κανονικά όλες οι δεξαμενές σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει από τη Διεύθυνση Υδάτων», προσθέτει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Εχουν εφοδιαστεί με γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας κατά την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου