ΑΛΜΥΡΟΣ

Διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητούν οι επαγγελματίες του Αλμυρού

διευκρινίσεις-για-τα-μέτρα-στήριξης-τ-143666

Διευκρινίσεις και απαιτήσεις όσων αφορά στα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ζητεί ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπουντής, με επιστολή του προς Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε όλοι μας, γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων, απαιτήσεων και αποριών προς διευκρίνιση σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω του κορονοιού.

Κατόπιν επικοινωνίας με όλους τούς εμπορικούς συλλόγους Θεσσαλίας σας παραθέτουμε αυτά τα οποία κρίνουμε απαραίτητα να διευκρινιστούν και να καλυφθούν, προκειμένου να επιβιώσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις:

• Τί προβλέπεται για τις μορφές επιχειρήσεων Ο.Ε., ΕΠΕ και ΙΚΕ κ.τ.λ. καθώς λειτουργούν σχεδόν σαν ατομικές, και εάν η βοήθεια θα ισχύει για όλους τους ομόρρυθμους εταίρους ή μόνο για έναν εταίρο;
• Ζητάμε να μην πληρωθούν τα ενοίκια των καταστημάτων που έκλεισαν και για να μοιραστεί το βάρος, να υπάρχει φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών, για το διάστημα που είναι κλειστά.
• Τι προβλέπεται για τα μέτρα στήριξης των 800€ στους επαγγελματίες που με ένα ΑΦΜ έχουν από 1 και πάνω υποκαταστήματα;
• Τι προβλέπεται για τα καταστήματα λιανικής που έκλεισαν ενώ ο πρώτος ΚΑΔ είναι χονδρικής;
• Ζητάμε για τις μεταχρονολογημένες επιταγές από την ημερομηνία λήξης τους και μετά, ας είναι σφραγισμένες, να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία για 3μηνες.
•Σχετικά με τις επιχειρήσεις που ενώ επιτρέπεται η λειτουργία τους αλλά δεν τζιράρουν πια λόγω της απαγόρευσης ζητούμε το συντομότερο να συμπεριληφθούν και επιπλέον ΚΑΔ διότι πρέπει εάν αυτό δεν συμβεί πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν ή να απολύσουν προσωπικό.
•Επίσης ένα ακόμη θέμα υπάρχει με τις ΔΕΚΟ, που εκεί ζητούμε να υπάρξει μέριμνα, διευκολύνσεις και εκπτώσεις.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις παραπάνω διευκρινίσεις και απαιτήσεις, ώστε με την σειρά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου