ΑΛΜΥΡΟΣ

Μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων ζητεί ο Σύλλογος Αλμυρού -Σούρπης

μέτρα-στήριξης-αγροτών-και-κτηνοτρόφ-146227

Αμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται οικονομική εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ζητεί με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για μια ακόμη φορά εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού. Οι εξαγγελίες για να πληρωθεί δύο μήνες αργότερα η εισφορά του ΕΦΚΑ για τον Φεβρουάριο ή η παράταση του ΟΣΔΕ που ούτως ή άλλως κάθε χρόνο γίνεται αποτελούν «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς», αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του και ζητεί κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν.

Οπως αναφέρει σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα και με την χαμηλή τιμή στο κρέας. Ζητεί μέτρα για να διοχετευτεί στην αγορά το ελληνικό κρέας και για αυτό το διάστημα να σταματήσουν οι εισαγωγές κρέατος και το ίδιο να ισχύσει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές που έχουν κλείσει ή δεν τους επιτρέπεται για οποιοδήποτε λόγο να στήσουν πάγκο.

Συγκεκριμένα ζητεί άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ, μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ, και παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου