ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανέγερση σύγχρονου τριθέσιου νηπιαγωγείου στον Αλμυρό

ανέγερση-σύγχρονου-τριθέσιου-νηπιαγ-146376

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τις ανάγκες προσχολικής εκπαίδευσης του Αλμυρού και συγκεκριμένα στην ανέγερση σύγχρονου τριθέσιου νηπιαγωγείου θα προχωρήσει σύντομα η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης και προκήρυξε τον διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τη χαμηλότερη δυνατή προσφορά.

Το έργο του νηπιαγωγείου (σε οικόπεδο με εμβαδό 1.461 τετραγωνικών μέτρων, επί της οδού Ραγάζου 1, δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού) είναι προϋπολογισμού 594.000 ευρώ και προβλέπεται να λειτουργήσει σύντομα. Ο χρόνος παράδοσής του είναι διάρκειας 12 μηνών. Το σχολικό κτίριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές το 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν να υποβάλλουν προσφορές μέχρι την Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 10:00 και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου www.almyros-city.gr όπου παρέχεται πλήρης ενημέρωση.

Επισημαίνεται ότι η ανέγερση δρομολογήθηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Εσερίδη, ο οποίος ξεκίνησε τις προσπάθειες για αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων το 2017. Ο πρώην δήμαρχος ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα Μελά και πέτυχε αποστολή του Ιδρύματος να επισκεφθεί την περιοχή και να δει από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν.

Το εν λόγω Ιδρυμα παρουσιάζει σημαντική δράση στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς ανεγείρει ή στηρίζει με αποστολές παιδαγωγικού υλικού σε νηπιαγωγεία που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Αναγνώρισε τις ανάγκες και δέχτηκε να χρηματοδοτήσει μέρος του προϋπολογισμού του έργου. Το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών.

Ο φάκελος του έργου υπήρχε έτοιμος, όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ενώ είχε εκπονηθεί και η μελέτη κατασκευής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου