Εμπρησμούς στον υγρότοπο Αλμυρού καταγγέλλουν πολίτες

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-24, 01:42:13
Εμπρησμούς στον υγρότοπο Αλμυρού καταγγέλλουν πολίτες

Παράνομοι εμπρησμοί εξελίσσονται στον υγρότοπο του Αλμυρού, όπως διαπίστωσαν πολίτες και μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου και ελέγχθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου.

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου τις θεωρεί εμπρηστικές διότι, όπως αναφέρει, τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να προκλήθηκε από λάθος αφού ο χώρος έχει πολλή υγρασία και επειδή έγινε επανειλημμένα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικολογικής κίνησης “oι εμπρηστικές ενέργειες μέχρι στιγμής είναι τρεις σε διαφορετικές ημέρες, χωρίς κανένα προφανή λόγο”.

Επίσης, τονίζει πως “το Σάββατο την 17/12/2011 παρατηρήθηκαν οι πρώτες δύο καμένες εκτάσεις καλαμιών. Η πρώτη κοντά στο ποτάμι και η δεύτερη κοντά στον σωλήνα υπερχείλισης στα βόρεια της παραλίας. Η τρίτη ενέργεια εμπρησμού αποκαλύφθηκε την Τετάρτη 21/12/2011 και ήταν σε έκταση πιο κοντά στην παιδική χαρά” και προσθέτει πως “η πυροσβεστική υπηρεσία έλεγξε τον χώρο μετά από καταγγελίες πολιτών. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας ενημέρωσαν ότι γίνεται έρευνα του συμβάντος αλλά δεν έχει βγει ακόμα κάποιο πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Επίσης ενημερωθήκαμε από την υπηρεσία του Δήμου ότι καμία ενέργεια δεν είχε γίνει από τον ίδιο τον Δήμο ή από την ΔΕΤΑΔΑΝ που διαχειρίζεται την παραλία”.

“Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος αυτών των εμπρησμών. Ο υγρότοπος Αλμυρού τελεί υπό καθεστώς προστασίας και δεν ωφελεί κανέναν η καύση των καλαμιών. Ελπίζουμε η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μας διαφωτίσει”, αναφέρουν.

Η Οικολογική Κίνηση καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εποπτεύουν και να περιφρουρούν τον υγρότοπο ώστε να αποτραπούν και να μην επαναληφθούν αυτές οι παράνομες ενέργειες. Επίσης καλεί  τον Δήμο και οποιαδήποτε εμπλεκόμενη αρμόδια αρχή να φροντίσουν για την διερεύνηση του θέματος.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=