ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξασφαλίστηκαν οι τροφές για τα αδέσποτα

εξασφαλίστηκαν-οι-τροφές-για-τα-αδέσπ-153864

Κινητοποίηση από Φιλοζωικούς Συλλόγους για τα ζώα του ιδιωτικού κυνοκομείου στον Αλμυρό

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Φιλοζωικών Σωματείων της Αθήνας και άλλων περιοχών της Ελλάδας για τη συγκέντρωση τροφής για τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται σε ιδιωτικό κυνοκομείο στον Αλμυρό.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» κατάφερε να εξασφαλίσει τρόφιμα για τις επόμενες 20 με 30 μέρες για τα ζώα, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 300.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Υφαντή τονίζει ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση, ιδιαίτερα από Φιλοζωικές Ομάδες της Αθήνας που γνωρίζουν την ιδιοκτήτρια του κυνοκομείου Ελένη Χριστέλλου και δραστηριοποιήθηκαν για να βοηθήσουν, καθώς η ίδια νοσηλεύεται με προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Αλμυρού συνεδρίασε και όπως είπε η κ. Υφαντή, που είναι μέλος της επιτροπής, αποφάσισε να συνεχιστεί το πρόγραμμα σίτισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων που υλοποιούσε η δημοτική αρχή Εσερίδη.

Οι δύο εργαζόμενοι παραμένουν στο κυνοκομείο για τη φροντίδα των ζώων, μεριμνώντας καθημερινά για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των φιλοξενούμενων σκυλιών.

Επισημαίνεται ότι μετά από αναφορά του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού για το πρόβλημα που ανέκυψε με τα ζώα του κυνοκομείου μετά τη νοσηλεία της κ. Χριστέλλου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρενέβη και ζήτησε η δημοτική αρχή Αλμυρού να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη φροντίδα των ζώων.

Επιπλέον, η πενταμελής επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει στειρώσεις και να μεριμνήσει να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε όλα τα χωριά του Δήμου, καθώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινότητες, με τις τοπικές κοινωνίες να ζητούν λύσεις.

Πάντως, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Αλμυρού είναι να προχωρήσει στη δημιουργία καταφυγίου για να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση έχει δεσμεύσει οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων στο Νεοχωράκι.

Επιπλέον, έχει λάβει άδεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών (εφόσον υπάρχουν) με σκοπό την αδειοδότησή τους και τη νόμιμη λειτουργία τους καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των δικαιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου