ΑΛΜΥΡΟΣ

Τηλεφωνικά η επικοινωνία λόγω κορονοϊού με το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

τηλεφωνικά-η-επικοινωνία-λόγω-κορονο-153877

Τι προβλέπεται για τις παροχές δικαιούχων κοινωνικών προγραμμάτων

Παρατείνεται κατά έναν μήνα η ισχύς των προγραμμάτων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης. Το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού καλεί τους πολίτες – δικαιούχους να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες για την υποβολή των αντίστοιχων αιτήσεων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται πρώτα τηλεφωνικά στο Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού καθημερινά κατά τις ώρες 07:00 – 15:00.

Για περισσότερα πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στο τηλ: 2422026366 ή στο e – mail: [email protected].

Για το επίδομα γέννησης ενημερώνει ότι η προθεσμία των τριών μηνών που προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης» για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ που λειτουργεί η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου.

Για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ σημειώνει ότι έχουν αναβληθεί οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Ως εκ τούτου, παρατείνεται για τρεις μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής καθώς και η ασφαλιστική ικανότητα όσων εμπίπτουν στον παρόν άρθρο.

«Σε περίπτωση που μετά την επανεξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. και σύμφωνα με τις σχετικώς εκδιδόμενες αποφάσεις, οι ενδιαφερόμενοι δεν κρίνονται ως δικαιούχοι των κατά περίπτωση αναπηρικών παροχών, τα ποσά που καταβλήθηκαν σ΄ αυτούς αχρεωστήτως, κατ΄ εφαρμογή του παρόντος, επιστρέφονται στους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία», τονίζει ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου