ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο πρώτος οίκος ανοχής στον Αλμυρό;

ο-πρώτος-οίκος-ανοχής-στον-αλμυρό-409023

Την πρώτη αίτηση για λειτουργία οίκου ανοχής στον Αλμυρό θα κληθεί να συζητήσει σε επικείμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς κάτοικος της περιοχής ήδη κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου.

Τη «νέα τάση», που έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα ήδη στη γειτονική Λάρισα, θέλει να ακολουθήσει από ό,τι φαίνεται και ένας Αλμυριώτης, ο οποίος εδώ και μερικές μέρες έχει καταθέσει αίτημα για λειτουργία οίκου ανοχής στο αρμόδιο γραφείο το οποίο και μεταβιβάστηκε στον Δήμο.

Στην επιστολή του υπαλλήλου του γραφείου που ζητά να συζητηθεί η αίτηση για τη λειτουργία του οίκου ανοχής τονίζεται πως σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν. 2734/1999 οι Δήμοι και οι Κοινότητες πλέον καθορίζουν με απόφασή τους τον αριθμό αδειών εγκατάστασης προσώπων εκδιδομένων με αμοιβή που επιτρέπεται να χορηγούνται στην περιφέρεια τους, ωστόσο επισημαίνεται πως οι σχετικές άδειες εγκατάστασης χορηγούνται μόνο σε πρόσωπα που κατέχουν πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος για να εκδίδεται με αμοιβή.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τον υπάλληλο του γραφείου δεν μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια «πρέπει να έχει άδεια. Αυτός που δεν έχει τι θα κάνει, τον προαγωγό; Μόνο επαγγελματίες μπορούν να ανοίξουν οίκο ανοχής;», αναρωτήθηκε σε επικοινωνία του με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Την τελική απόφαση φυσικά θα τη λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου