ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύντομα η υπογραφή συμβάσεων για το κυνοκομείο

σύντομα-η-υπογραφή-συμβάσεων-για-το-κυ-164090

Συνεχίζει η δημοτική αρχή Αλμυρού την υλοποίηση του προγράμματος για τη σίτιση, τη στείρωση και γενικότερα την ευζωία των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στο ιδιωτικό κυνοκομείο στην εθνική στο ύψος του Πλατάνου. Η 5μελής επιτροπή του δήμου συγκλήθηκε σε συνεδρίαση και αποφάσισε στο διάστημα νοσηλείας της ιδιοκτήτριας του κυνοκομείου να μεριμνήσει για τη φροντίδα των ζώων. Η δημοτική αρχή υπέβαλε έγγραφο στην Εισαγγελία Βόλου για να λάβει άδεια και να έχει και τυπικά δικαίωμα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις.

Η δημοτική αρχή απευθύνει κάλεσμα σε οποιονδήποτε πολίτη αγαπά τα ζώα ή φιλοζωικό σύλλογο να συνδράμει στη σίτιση των ζώων μέχρι ο δήμος να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των αδέσποτων. Εχει επισκεφτεί τον χώρο και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το πρόβλημα που ανέκυψε.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότατα τα φιλοξενούμενα αδέσποτα να βγουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε ότι θα γίνει ό,τι απαιτηθεί. «Θα υπογράψουμε συμβάσεις για το κόστος λειτουργίας του κυνοκομείου», ανέφερε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τον κόσμο να μην ανησυχεί.

Από κει και πέρα, επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή έλαβε άδεια από το υπουργείο Γεωργίας για τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών προς έγκριση μετά την πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου