ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρέμβαση Εισαγγελίας Βόλου για το κυνοκομείο Αλμυρού

παρέμβαση-εισαγγελίας-βόλου-για-το-κυ-168212

Ζητεί από τον Δήμο να μεριμνήσει για τη φροντίδα των ζώων

Ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει στον Δήμο Αλμυρού εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σίτισης και φροντίδας των ζώων που φιλοξενεί το κυνοκομείο της Ελένης Χριστέλλου. Η γνωστή εθελόντρια που διατηρεί επί σειρά ετών το καταφύγιο και έχει αφιερώσει τη ζωή της στα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» παρενέβη στην Εισαγγελία Βόλου και ζήτησε μέτρα. Το κυνοκομείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 300 αδέσποτα ζώα, τα οποία εάν αφεθούν ελεύθερα, θα προκαλέσουν μείζον πρόβλημα στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή.

Η εισαγγελέας Βόλου ζήτησε από τον δήμο Αλμυρού να μεριμνήσει άμεσα για τη φροντίδα τα ζώων. Ανταποκρινόμενη απέστειλε οδηγίες στον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Η Εισαγγελία ζητεί μέτρα, για τη σίτιση των ζώων και την ευζωία τους για όσο διάστημα απαιτηθεί. Το κυνοκομείο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ζώων. Ήδη από τον Ιανουάριο 2019 η κ. Χριστέλλου ζητούσε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βοήθεια για τις τροφές των αδέσποτων.

Το καταφύγιο λειτουργεί σε έκταση δέκα στρεμμάτων στην εθνική στο ύψος του Πλατάνου. Στη φροντίδα των ζώων βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο εργαζόμενοι όμως απουσιάζει η ψυχή του καταφυγίου, η γνωστή εθελόντρια, για λόγους ασθενείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Υφαντή είπε ότι «ο δήμος πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα. Τα ζώα ανήκουν εκεί. Αν δεν ληφθούν μέτρα, τότε το πρόβλημα που θα προκληθεί θα είναι πολύ σοβαρό», επισήμανε.

Η κ. Υφαντή και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου έχουν αναλάβει να στηρίξουν το κυνοκομείο για όσο διάστημα απαιτηθεί την έκτακτη αυτή περίοδο. «Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε από κοινού με τους συγγενείς της. Όμως, ο δήμος πρέπει να αναζητήσει άμεσες λύσεις», επισήμανε.

Ο κ. Χατζηκυριάκος ενημέρωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα επισκεφτεί το κυνοκομείο του δήμου με στελέχη της δημοτικής αρχή για να δει από κοντά την κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις. «Δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι. Πρέπει να δούμε πόσα ζώα είναι, εάν είναι τσιπαρισμένα και στειρωμένα. Γι’ εμάς αυτή η κατάσταση αποτελεί έναν δεύτερο κορονοϊό», επισήμανε και τόνισε ότι θα αναληφθεί μέριμνα και για τα τρόφιμα και για ό,τι απαιτηθεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου