ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβάλλονται οι εκθέσεις έργων μαθητών των ΕΠΑΛ

αναβάλλονται-οι-εκθέσεις-έργων-μαθητ-168766

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατόπιν εισήγησης των Διευθυντών των Εργαστηριακών Κέντρων Μαγνησίας και συγκεκριμένα, τον κ. Τσοκανάκη Ιωάννη, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Βόλου, τον κ. Μπερέτα Ιωάννη, Διευθυντή του 2ου Ε.Κ. Βόλου και τον κ. Αγγελόπουλο Απόστολο, Διευθυντή του Ε.Κ. Αλμυρού αποφασίζει και ενημερώνει ότι οι καθιερωμένες επίσημες εκθέσεις των έργων, μαθητών των ΕΠΑΛ, θα αναβληθούν.

Η εν λόγω αναβολή πραγματοποιείται λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού και της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων για τις επόμενες μέρες. Όπως επισημαίνεται από την Διεύθυνση «Η απαγόρευση επιδρά ανασταλτικά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων των μαθητών με πιθανό αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή τους».

Σημειώνεται ότι η έκθεση των έργων μαθητών των ΕΠΑΛ, από το 2016 πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην παραλία του Βόλου. Από το 2018 πραγματοποιούνται δύο Εκθέσεις, η μία στην παραλία του Βόλου και η άλλη στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μαθητών όλων των τομέων και ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και των ΣΜΕΑΕ της περιοχής. Η έκθεση του Βόλου αποτέλεσε πρότυπο ανάπτυξης και άλλων τέτοιων εκθέσεων σε πολλά μέρη της χώρας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι οι εν λόγω Εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν αμέσως με την εξομάλυνση λειτουργίας των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου