Θα συμμετάσχει σε φεστιβάλ παράδοσης

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-08, 17:30:43
Θα συμμετάσχει σε φεστιβάλ παράδοσης

Η μικτή τετράφωνη χορωδία Δήμου Αλμυρού εκπροσωπεί επάξια την πολιτιστική παράδοση του τόπου

Στο 3ο πανελλήνιο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου στον ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στον Πειραιά θα συμμετάσχει η μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Αλμυρού.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε τα έξοδα για τη μετακίνησή της με ομόφωνη απόφασή του. Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Μητροπολιτικός Ναός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Την ευθύνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης θα έχει ο διευθυντής μουσικής και χορωδιών της UNESCO μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης. Η συναυλία θα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Σεβασμιότατου Σεραφείμ. Σε αυτή θα συμμετέχουν πέντε χορωδιακά σύνολα, λυρικοί και λαϊκοί σολίστ, αναγνώστες και ψάλτες.

Η χορωδία συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχε στις καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της διοργάνωσης με σύνθημα «Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και φέτος… στο Μέγαρο Αθηνών». Επρόκειτο για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Αθηνών.

Τον Ιούνιο του 2017, η τετράφωνη μικτή χορωδία συμμετείχε στην 18η χορωδιακή συνάντηση Αγιάς, που εντάχτηκε στο πλαίσιο της 38ης γιορτής κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς.

Η χορωδία του Δήμου εκπροσωπεί και διαδίδει επάξια την πολιτιστική παράδοση του Αλμυρού και αποσπά κολακευτικά σχόλια με το ενδιαφέρον πρόγραμμά της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=