ΑΛΜΥΡΟΣ

Συχνές κλήσεις για πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και τον Αλμυρό

συχνές-κλήσεις-για-πυρκαγιές-στην-ευρ-178180

Δικογραφίες κατά των υπαιτίων για εμπρησμό από αμέλεια ή πρόθεση

Εννέα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από την Παρασκευή και μέχρι προχθές Καθαρά Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, τη Νέα Αγχίαλο, τη Δράκεια, την Πορταριά, αλλά και τη Σκόπελο.

Ευτυχώς όλα τα συμβάντα ήταν μικρής έκτασης και οι πυρκαγιές περιορίστηκαν με την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στις αρχικές τους εστίες χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές.

Τα πληρώματα με τα πυροσβεστικά οχήματα έφθασαν άμεσα στους τόπους και οι πυροσβέστες έφεραν σε πέρας το έργο τους επιτυχώς.

Όμως, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι πίσω από της πύρινες φλόγες κρυβόταν ανθρώπινη δραστηριότητα που σχετίζεται με καύση καλλιεργειών.

Την τρέχουσα περίοδο οι καύσεις κλαδιών επιτρέπονται όμως μόνο εφόσον έχουν ληφθεί τα απαιτούμενου μέτρα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σχηματίζει ήδη δικογραφίες για τα εφτά από τα συμβάντα για εμπρησμούς από αμέλεια. Οι πυρκαγιές θα μπορούσε να είχαν λάβει διαφορετικές διαστάσεις υπό άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η αμελής συμπεριφορά τιμωρείται από το νόμο ακόμη και αν το συμβάν είναι περιορισμένο.

Αλλεπάλληλα συμβάντα και στον Αλμυρό

Σε τρεις πυρκαγιές κλήθηκε να συνδράμει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα. Το Σάββατο εκδηλώθηκε φωτιά στην Ανάβρα, την Κυριακή στο Τσατάλι και την Καθαρά Δευτέρα και πάλι στην Ανάβρα. Όλες οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση και ευτυχώς η έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστών αποσόβησε τον κίνδυνο για τα χειρότερα. Όμως, και στα εν λόγω συμβάντα οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με στοιχεία που οδηγούν και πάλι σε ανθρώπινη δραστηριότητα με άγνωστα προς στιγμήν κίνητρα. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα συντάσσει δικογραφίες κατά των υπαιτίων για εμπρησμό από πρόθεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου