ΑΛΜΥΡΟΣ

Οικονομική ενίσχυση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμυρού

οικονομική-ενίσχυση-της-κοινωφελούς-179851

Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού η εισηγητική έκθεση εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Επιχείρησης με το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, καθώς με τον νόμο 4071/12 αλλάζει ριζικά ο τρόπος χρηματοδότησης των κοινωφελών επιχειρήσεων και δεν απαιτείται πλέον σύναψη προγραμματικής σύμβασης ούτε διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα έσοδα της επιχείρησης είναι συνολικού προϋπολογισμού 665.662 ευρώ και συγκεκριμένα αφορούν εκτός από τις λειτουργίας που παρέχει η Κοινωφελής Επιχείρηση, σε επιχορηγήσεις από τον δήμο Αλμυρού και την ΕΕΤΑΑ, έσοδα από οικονομικές ενισχύσεις κτηνοτρόφων, δωρεές κ.ά.

Αντίστοιχα τα έξοδα ανέρχονται στις 515.662 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης προκειμένου να ισοσκελιστούν τα έσοδα και τα έξοδά της και να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού προς έγκριση. Επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση αφορά στην ενίσχυση της Κοινωφελούς Επιχείρησης για ολόκληρο το έτος. Η διαφορά που παρουσιάζει αυτή ως προς τα έσοδά της και τα έξοδά της αφορά και τα έξοδα που προέρχονται από παρελθόντα έτη.

Το ποσό των 150.000 ευρώ της χρηματοδότησης θα καταβάλλεται τμηματικά από τον Δήμο στην επιχείρηση ανάλογα με την ροή των δαπανών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση λειτουργεί τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Αλμυρό και στον Πτελεό στα οποία απασχολούνται δημιουργικά παιδιά ηλικίας 6 – 12 χρόνων για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας. Σκοπός των ΚΔΑΠ της επιχείρησης είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονιών. Τα ΚΔΑΠ παρέχει υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία τμημάτων όπως ζωγραφικής, κοσμήματος, εικαστικών, πληροφορικής, θεάτρου, κουκλοθέατρου, μουσικής και παραμυθιού.

Ακόμη, λειτουργεί τον Παιδικό Σταθμό Πτελεού, που φροντίζει παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5 έως 4 ετών, με στόχο την καθημερινή φύλαξή τους, τη φροντίδα, την ημερήσια διατροφή, τη διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία νηπίων και βρεφών εργαζόμενων γονέων.

Τέλος, στη λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης ανήκουν τα Σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου