ΑΛΜΥΡΟΣ

Τέλος οι εκπτώσεις, αρχίζουν προσφορές στην αγορά του Αλμυρού

τέλος-οι-εκπτώσεις-αρχίζουν-προσφορέ-179864

Ανταποδίδει τη στήριξη στα καταστήματα η εμπορική αγορά Αλμυρού με δεκαήμερο δελεαστικών προσφορών

Χωρίς απώλειες ολοκληρώθηκαν οι εκπτώσεις στον Αλμυρό το Σάββατο, σε αντίθεση με άλλες αγορές αστικών κέντρων της χώρας που κατέγραψαν απώλειες έως και 30%. Ωστόσο, ο εμπορικός κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος από την κίνηση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, ενημέρωσε ότι «οι εκπτώσεις κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Κάποιοι έμποροι είδαν αύξηση ύψους έως 15%, άλλοι είδαν σε αυτό το ποσοστό τον τζίρο τους να μειώνεται, όμως σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι περίπου η ίδια».

Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στην αγορά λέει ότι ο εμπορικός κόσμος προσδοκούσε καλύτερη εικόνα. «Η εμπορική αγορά εξέρχεται από έναν δύσκολο χειμώνα. Οι γιορτές δεν κύλησαν ομαλά, ενώ πλέον έχουμε μόνιμη διαρροή της κατανάλωσης προς τις αλυσίδες και το ηλεκτρονικό εμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι έμποροι δεν το βάζουν κάτω. Από μεθαύριο Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα αρχίζουν τις προσφορές, που θα έχουν διάρκεια δέκα ημερών και θα αφορούν και σε εποχικά είδη και ανοιξιάτικα εμπορεύματα που υπάρχουν σε υπερεπάρκεια σε όλα τα μαγαζιά. Πρόθεση του εμπορικού κόσμου είναι να ευχαριστήσει το καταναλωτικό κοινό για τη στήριξή του στην αγορά.

Οσον αφορά στον κορονοϊό, ο κ. Μπούντης συνέστησε ψυχραιμία για τη διαχείριση της κατάστασης, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί γρήγορα.

«Στην περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις θα απαιτήσουμε κρατική μέριμνα βάσει ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα βοηθά τις επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους και τις πληρωμές.

Σε παλαιότερες έκτακτες καταστάσεις, όπως στα capital controls, η αγορά δεν ενισχύθηκε και κλήθηκε να τις αντιμετωπίσει χωρίς καμία ενίσχυση.

Ομως, αν υπάρξει καθίζηση στο λιανεμπόριο και την επιχειρηματικότητα, θα μεταφερθεί σε όλους. Ισως ένα σχέδιο που θα προέβλεπε την παράταση των πληρωμών και των υποχρεώσεων να βοηθούσε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την κατάσταση», σχολίασε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου