ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπές σε Βόλο & Αλμυρό

ποινή-φυλάκισης-12-μηνών-για-κλοπές-σε-β-183888

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 35 και 37 ετών αντίστοιχα, για κλοπή και δύο απόπειρες κλοπών που σημειώθηκαν τον Μάιο 2017 στον Αλμυρό και τη Νέα Δημητριάδα.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή τους για κλοπή ποσού 850 ευρώ και για απόπειρες διάπραξης κλοπών επικαλούμενος την αναγνώριση των καταδικασθέντων από δύο μάρτυρες.

Επισήμανε ότι το ποσό των 1.000 ευρώ, που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ο ένας εκ των δραστών, δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ενώ τόνισε ότι στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι όσα ανέφεραν δεν αντέχουν στη λογική.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα αδικήματα. Ισχυρίστηκαν ότι ταξίδευαν για Λαμία όταν συνελήφθησαν στον Αλμυρό. Ο ένας εκ των κατηγορούμενων είπε ότι θα έκανε μαθήματα οδήγησης εκεί για να βγάλει δίπλωμα και ότι ήθελε να πληρώσει προκαταβολή 500 ευρώ. Ομως, αργότερα κατέθεσε ότι τελικά έβγαλε δίπλωμα αλλού.

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε από την εξέταση DND ούτε από δακτυλικά αποτυπώματα. Επισήμανε ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για το παραμικρό. Τόνισε ότι το κατηγορητήριο της υπόθεσης δεν είναι «δεμένο» με στοιχεία και ζήτησε απαλλαγή. Τα κλεμμένα χρυσαφικά δεν βρέθηκαν ποτέ στην κατοχή των κατηγορούμενων, επισήμανε μεταξύ άλλων.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν συνολικά εννέα μάρτυρες, εκ των οποίων οι δύο αναγνώρισαν στα πρόσωπα των κατηγορούμενων τους δράστες.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από δύο κλοπές χρυσαφικών συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, που σημειώθηκαν στις 30 Απριλίου 2017, με τον εισαγγελέα να επισημαίνει ότι από την ακροαματική διαδικασία και τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψαν αποδείξεις ενοχής και να τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν είναι οι πραγματικοί δράστες.

Επισημαίνεται ότι μετά τη σύλληψή τους οι τρεις καταδικασθέντες είχαν παραπεμφθεί για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα. Ωστόσο, με την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα τα αδικήματα που τους βάρυναν μετατράπηκαν σε βαθμό πλημμελήματος από βαθμού κακουργήματος και χθες δικάστηκαν για τρείς κλοπές τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα.

Αστυνομικοί είχαν κατασχέσει από την κατοχή τους ποσό 1.173 ευρώ και σιδηρολοστό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου