ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

οι-μαθητές-του-γυμνασίου-ευξεινούπολ-183980

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, επισκέφτηκαν την Ιατρική Σχολή Λάρισας όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου για παιδιά και εφήβους, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας και το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του διαδικτύου από τον Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας και για τη διαταραχή από τα ψηφιακά παιχνίδια (Gaming Disorder) από τον Δρ. Κων/νο Σιώμο, Παιδοψυχίατρο.

Οι μαθητές έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα ώστε να μην πέφτουν σε παγίδες και να μην εμπιστεύονται όποιους δεν γνωρίζουν. Έμαθαν ότι για να βοηθήσουν τον εαυτό τους στο διαδίκτυο πρέπει να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να επεκτείνουν το δίκτυο φίλων τους και να βρουν υγιείς δραστηριότητες που τους αρέσουν στην πραγματική ζωή προκειμένου να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Επίσης ότι δεν πρέπει να παίζουν παιχνίδια που δεν είναι κατάλληλα για την ηλικία τους, να θέτουν χρονικά όρια στη χρήση των διαδικτυακών παιχνιδιών σε συνεργασία με τους γονείς τους, να μην παραμελούν τις υποχρεώσεις τους και να ζητούν τη βοήθεια από κάποιον ειδικό όταν παρατηρούν συμπτώματα εθισμού.

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως διαταραχή της διανοητικής υγείας. Η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργεί Ειδικό Ιατρείο Διάγνωσης και Αντιμετώπισης του Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου