ΑΛΜΥΡΟΣ

Διορθώνονται οι εξωφρενικοί λογαριασμοί νερού

διορθώνονται-οι-εξωφρενικοί-λογαρια-411131

Λογαριασμούς που ξεπερνούσαν κάθε όριο φαντασίας πήραν στα χέρια τους 50 περίπου κάτοικοι των περιοχών Βρύναινας και Αγίας Τριάδας του πρώην Δήμου Σούρπης το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τα ποσά που αναγράφονταν να αγγίζουν κατά περίπτωση έως και τις 24.000 ευρώ! «Θα διορθωθούν όλοι και κανένας δεν θα πληρώσει τόσα χρήματα», διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος δεν υπάρχει περίπτωση κανένας κάτοικος των παραπάνω περιοχών να πληρώσει αυτά τα τεράστια ποσά και «όλα θα διορθωθούν. Κάντε μια αίτηση όπως έχουν κάνει ήδη πολλοί και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», παρότρυνε μερίδα κατοίκων των περιοχών που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρύναινας Γιάννης Χαλκιάς οι μετρήσεις στις εν λόγω περιοχές γίνονταν μόνο τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, και οι κάτοικοι έως και 50 κυβικά δεν πλήρωναν νερό. Μόνο αν ξεπερνούσαν την παραπάνω κατανάλωση υπήρξε χρέωση από το Δήμο.

«Τι συνέβη δηλαδή; Πήγαν από το Δήμο και μέτρησαν από την μια άκρη του χρόνου στην άλλη όλη την ποσότητα νερού που καταναλώθηκε. Είναι λογικό λοιπόν να βγήκαν λογαριασμοί 6.000 και 7.000 ευρώ», επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης και πρότεινε στο Δήμαρχο να πληρώσουν οι κάτοικοι για το 2011 ότι πλήρωναν επί πρώην Δήμου Σούρπης και από το 2012 να ξέρουν ότι θα αλλάξει ο τρόπος χρέωσης σύμφωνα με τα νέα τέλη που έχουμε αποφασίσει.

«Τα ποσά διαγράφονται, αυτό το είπαμε και το ξεκαθαρίσαμε» επεσήμανε ο Δήμαρχος, ο οποίος σε διαμαρτυρίες κατοίκων για την αλλαγή στον τρόπο χρέωσης από το νέο έτος απάντησε πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω λογαριασμοί-μαμούθ έφτασαν πριν από λίγο καιρό σε 50 περίπου κατοίκους των περιοχών Βρύναινας, Αγίας Τριάδας και Σούρπης από το αρμόδιο Γραφείο Υδρεύσεως του Δήμου Αλμυρού για το λόγο ότι τα χωριά δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου