ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Λαχτάρησαν μάνα με τα δύο παιδιά της καθ’ οδόν προς το σχολείο

αλμυρός-λαχτάρησαν-μάνα-με-τα-δύο-παιδ-189472

Πετάχτηκαν στον δρόμο της αγριογούρουνο και δύο σκυλιά που το κυνηγούσαν

Λαχτάρησαν χθες το πρωί εκπαιδευτικός σε σχολείο του Αλμυρού και τα δύο της παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, όταν καθ’ οδόν προς το σχολείο είδαν να διασχίζει κάθετα το οδόστρωμα αγριογούρουνο το οποίο κυνηγούσαν δύο σκυλιά.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη καθώς τα πάντα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, παρά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινούνταν το όχημα.

Το αυτοκίνητο χτύπησε το ένα σκυλί, χωρίς όμως να το τραυματίσει. Η εκπαιδευτικός και μητέρα σταμάτησε το αυτοκίνητο και έλεγξε αν είναι καλά τα δύο της παιδιά. Σε έλεγχο που έκανε στο όχημά της όταν τα τρία ζώα εξαφανίστηκαν το ίδιο γρήγορα όπως πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα, διαπίστωσε ότι από την πρόσκρουση δεν υπήρχαν σημαντικές βλάβες και συνέχισε την πορεία της για το σχολείο.

Το συμβάν σημειώθηκε στον Μαμιδάκη και κάτοικοι έχουν ανησυχήσει για την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων που πλέον όπως λένε «κατηφορίζουν μέχρι τη θάλασσα».

Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στη Μαγνησία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι επιδρομές από τις αγέλες των αγριογούρουνων είναι καθημερινές και οι ζημιές που προκαλούνται σε καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των παραγωγών. Τα ζώα στην προσπάθειά τους για ανεύρεση τροφής και νερού – δροσιάς έχουν φτάσει έξω από τα χωριά, και οι κάτοικοι πλέον ανησυχούν και για την ασφάλειά τους, καθώς κινούνται με μεγάλη ορμή πολλές φορές και είναι ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα και πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε σημειωθεί τροχαίο με αγριογούρουνο στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στο ύψος του Καντήραγα. Τότε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί που απέφυγαν τα χειρότερα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου