ΑΛΜΥΡΟΣ

Έκοψε την πίτα του ο Εθελοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος της Οθρυος

έκοψε-την-πίτα-του-ο-εθελοντικός-φυσιο-196797

Ο Εθελοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Κέντρο Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Οθρυος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά το 2020.

Ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει την έδρα του στον Δήμο Αλμυρού. Κύριοι σκοποί του, μέσω της εθελοντικής προσφοράς των μελών του, είναι

η διαφύλαξη, προστασία και καταγραφή της χλωρίδας και η διάθεση των αρωματικών φυτών, των φαρμακευτικών βοτάνων που φύονται και καλλιεργούνται στο όρος Οθρυς.

Ακόμη, επιδίωξή του είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους του βουνού, η αγάπη και ο σεβασμός προς τη φύση και το περιβάλλον και η προαγωγή του αισθήματος της αμοιβαίας κατανόησης της φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η φιλοπεριβαλλοντική διαπαιδαγώγηση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος ως ύψιστου δημόσιου αγαθού και η διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στην ποιότητα ζωής με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα φυσικά οικοσυστήματα, είναι επίσης προτεραιότητές του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου