ΑΛΜΥΡΟΣ

Φυλάκιση 18 μηνών για φοβερό θανατηφόρο τροχαίο στον Αλμυρό

φυλάκιση-18-μηνών-για-φοβερό-θανατηφόρο-199811

Εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον ποδοσφαιριστή Αποστόλη Πλασταρά

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε 49χρονο ημεδαπό για το τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε τον Οκτώβριο 2015 στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου Σούρπης με θύμα τον άτυχο 31χρονο ποδοσφαιριστή του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού Αποστόλη Πλασταρά.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για εγκατάλειψη θύματος. Αντίθετα, έκρινε αθώους τους συγκατηγορούμενούς του, ημεδαπούς ηλικίας 55 και 76 ετών.

Χθες συνεχίστηκε η δίκη μετά από διακοπή. Το δικαστήριο εξέτασε συνολικά πέντε μάρτυρες, τη μητέρα του θύματος, την αδερφή του και τρεις πραγματογνώμονες και αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση.

Πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικάσει τους δύο από τους κατηγορούμενους, τον 49χρονο και τον 76χρονο, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης 36 και 20 μηνών αντίστοιχα.

Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας αναγνώρισε στον 49χρονο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και επέβαλε την ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία ζωντάνεψαν φρικτές εικόνες με το δικαστήριο να αναζητεί την αλήθεια. Ο άτυχος 31χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο στο οδόστρωμα, σε τροχαίο δυστύχημα στις 10 Οκτωβρίου στις 6.10 το πρωί, στο οποίο είχαν εμπλακεί συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα μαζί με το δικό του. Το σώμα του βρισκόταν στο οδόστρωμα άψυχο, καθώς αυτοκίνητο είχε περάσει από πάνω του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου