ΑΛΜΥΡΟΣ

800.000 ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

800-000-οφειλει-ο-δημοσ-αλμυρου-412568

Οφειλές 800.000 ευρώ περίπου οφείλει συνολικά ο Δήμος Αλμυρού σε αιρετούς, όπως προέκυψε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Για παράβαση καθήκοντος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή η αντιπολίτευση με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα αποπληρώσει ένα μέρος των οφειλομένων έως και το τέλος του έτους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Το θέμα απασχόλησε το Σώμα μετά την παρατήρηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Βούλγαρη πως στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού ενισχύεται ο κωδικός 22 που αφορά στην ενίσχυση με το ποσό των 12.500 ευρώ για έξοδα παραστάσεως Δημάρχου, Προέδρου Κοινότητας, Αντιδημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να μάθει πού βρίσκεται το θέμα με τις αποζημιώσεις των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων στους δημοτικούς συμβούλους.

Παρεμβαίνοντας ο σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Καλλές τόνισε πως όλοι οι πρόεδροι είναι απλήρωτοι και έκανε λόγο για «καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος», ενώ προειδοποίησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσούτσα πως εάν έως το τέλος του έτους δεν έχει κάνει πληρωμές θα τον καταγγείλει στην Περιφέρεια για παράβαση καθήκοντος.

Η τοποθέτηση του κ. Καλλέ ωστόσο άναψε τα αίματα με τον Αντιδήμαρχο να του απαντά ότι κάνει λάθος και τον κ. Καλλέ να ανταπαντά σε υψηλό τόνο πως δεν έχει πληρωθεί κανένας παρά μόνο ο Δήμαρχος τον οποίο μάλιστα κάλεσε αν δεν μπορεί να βρει τα χρήματα να παραιτηθεί.

«Είναι ένα ζήτημα σημαντικό και ευαίσθητο», είπε ο κ. Χατζηκυριάκος και αναφέρθηκε στην Δημαρχεία Ράππου λέγοντας «έφυγε και πήρε 90.000 ευρώ ο Ράππος αφήνοντας όμως πίσω του στο Δήμο ένα χρέος 300.000 ευρώ» και πρόσθεσε «δεν είναι απλά τα πράγματα κ. Καλλέ όπως τα παρουσιάζετε. Δεν ξέρετε πως είναι να κάποιος Αντιδήμαρχος από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αλλά εσείς είστε όλη μέρα στην πλατεία και στο Δήμο δεν έρχεστε να δείτε τι γίνεται. Και αυτό που είπα είναι ότι παρόλη τη δυσκολία την οικονομική που υπάρχει δεν θα βρω δικαιολογίες, αναλαμβάνω την ευθύνη για τα χρωστούμενα και ελπίζω μέχρι τέλος έτους να καταφέρουμε να πληρώσουμε ένα ποσό», σημειώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν χρέη από το 1990 ακόμα.

Ο ίδιος σημείωσε πως αυτή την στιγμή οι Αντιδήμαρχοι παίρνουν 1.400 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας και οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ το επόμενο τρίμηνο ένα μηνιάτικο θα παρακρατηθεί από το κράτος.

Τελικά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τα έσοδα να είναι 181.499,88 ευρώ, τα έξοδα 140.564 ευρώ και το αποθεματικό πριν να είναι στις 108.683,21 και μετά την αναμόρφωση στα 149.619,08 ευρώ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές θέσεις του Δημήτρη Καλλέ και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββα Τσόγκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου